20 Nisan 2024 Cumartesi

Shema Media Group Lansmanı Yapıldı

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Shema Media Group’un lansmanı oldukça renkliydi. Birçok farklı kiliseden gelen önderler ve değerli isimler arasında; Tamar Karasu, Metin Özkaya, İsmail Serinken, Yavuz Kapusuz, Orhan Pıçaklar, Haluk Bilgen, İbrahim Deveci ve Lütfü Kerem Subaşıgüler yer aldı.

Eğlenceli program Orhan Pıçaklar’ın bereket duası ile başladı ve ardından açılış konuşması ile günün amacı açıklandı. Adrienne Neusch, ”Tanrı bizim O’na tapınmamıza layıktır ve Tanrı bu radyoda tapınmayı kullanıyor” dedikten sonra tapınmayı başlattı.

Hazırlanan tanıtım videosunda, çalışanlar ve çalışanların yaptığı işlerle ilgili birkaç ufak gösterim oldu. Ardından Genel Müdür Soner Tufan, vizyonlarını açıklamak için sahnedeki yerini alırken, Shema Medya Group’un bugün olduğu yerlere gelmesine katkıda bulunan birçok kişiyi de sahneye çağırıp onlara söz hakkı verdi. Bunlardan ilki olan İsmail Serinken, radyonun ilk açıldığı zamanlar hakkında konuştu. Şu sözleri yüreklere dokundu, ”Radyoyu kapatmaya çalışan çok kişi oldu. Ancak radyoyu Tanrı açtı ve O’ndan başka kimse kapatamaz.”

Haluk Bilgen ise şu sözleri sarf etti, ”Daha geçen hafta bir kişi radyo aracılığıyla iman etti.” Daha sonra bütün Shema Medya Group çalışanları sahneye çıktığında, Andrew Hoard onlar için dua etti ve her birini bereketledi. Sara Wibbrley, ”Beni Shema hakkında en çok heyecanlandıran şey, Tanrı’nın adını duyurmak için bu kadar gencin canla başla çalıştığını görmek” dedi.

Shema Media Group’un genel müdürü Soner Tufan, vizyonları hakkındaki konuşmasını şu sözlerle tamamladı, ”Shema isminin bir ağırlığı var ve biz bu ağırlığın altında ezilmek istemiyoruz, bu ağırlığın içini doldurmak istiyoruz.”

Programın sonlarına doğru okunan dinleyici mektupları oldukça dikkat çekti. Hristiyanlığı merak eden kişilerden, zor durumda olan insanlardan, hapishaneden yazan mahkumlardan mektuplar okundu.

Kapanış duasını Metin Özkaya ve John Jo’nun  yapmasının ardından hediye çekilişi yapıldı. Tanrı ile tanışmak isteyen bir kişiye radyo hediye edildi.

Misafirlerin Shema Medya Grup’un yayınladığı kitap ve CD’lerden alması, hatıra fotoğrafı köşesinde fotoğraf çektirmesi ve pasta yiyip sohbet etmesiyle akşam sonlandı.

(SAT-7 TÜRK/DAP-Ankara)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi