19 Mart 2024 Salı

Şili’de Katolik Kiliseler Kundaklandı

Şili Başepiskoposu, Kiliselerin Kundaklandığı Saldırıları Kınadı

18 Ekim pazar günü bazı protestocu gruplar Şili’nin başkentindeki St. Francis Borgia Kilisesi’ni ve Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Kilisesi’ni ateşe verdi. Şili Başepiskoposu, kiliselerin kundaklandığı saldırıları kınadı ve oluşan hasarın telafi edilmesini istedi. Her iki kilise de, Santiago’daki en eski kiliseler arasında yer alıyor.

Yangının yayılmasıyla Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Kilisesi’nin kulesi çöktü. St. Francis Borgia Kilisesi’nin ise iç kısmı ağır hasar aldı. Her iki kilise de onarılamayacak durumda olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl Şili’de meydana gelen hükümet karşıtı protestoların birinci yıl dönümünü kutlayan göstericiler, süpermarketlere ve diğer işletmelere zarar verirken çıkan olaylarda 30’dan fazla kişinin hayatını kaybetti.

Gösteriler metro ücretlerinde yaşanan artış nedeniyle geçen Ekim ayında Santiago’da başladı. Protestolar başka bölgelere de yayıldı ve gösteriler sırasında birçok kilise saldırıya uğradı. İsyancılar daha önce de St. Francis Borgia Kilisesi’ni yakmaya çalıştı. Ocak ayında meydana gelen olayda kilise ağır hasar aldı. 

Başepiskopos Celestino Aós, Pazar günü geç saatlerde yaptığı açıklamada saldırıları kınayarak, ‘‘Şiddet kötüdür. Şiddet eken, yıkım, acı ve ölüm biçer. Siyasi ve sosyal amaçlar için şiddeti haklı çıkarmayalım. Tanrı şiddet istemiyor’’ dedi.

Vandalizm eylemlerinden en çok yoksulların etkilendiğini söyleyen Başepiskopos Aós,‘Sevgi daha güçlüdür’’ diyerek, Katolik Kilisesi inanlılarını inançlarını ve umutlarını korumaya çağırdı. (CatholicNewsAgency)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi