29 Mart 2024 Cuma

Sille Şapeli Zaman Müzesi’ne Tarihi Kentler Birliği’nden “Süreklilik Ödülü”

sille muzesiKonya Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline dönüştürülen Sille Şapeli Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği’nce düzenlenen yarışmada “Süreklilik Ödülü” almaya hak kazandı.

Tarihi Kentler Birliği tarafından, 30 belediyenin 18 proje ve 32 uygulama ile katıldığı “Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” düzenlendi.

Üye belediyeler arasında, kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmeyi amaçlayan yarışmada, ödül sahipleri; mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarında uzmanlardan oluşan danışma kurulu tarafından belirlendi.

Yarışmada Selçuklu Belediyesi, Sille Şapeli ve Zaman Müzesi ile “Süreklilik Ödülü”ne layık görüldü.

Ödüllerin, 14 Kasım 2014 tarihinde Antalya’da yapılacak YAPEX Fuarında, yarışmaya katılan bütün projelerin yer alacağı sergi ve ödül töreniyle sahiplerine verileceği bildirildi.

Tarihi Kentler Birliği’nden yapılan açıklamada, Sille Şapeli hakkında şunlar kaydedildi:

“Konya merkezine 6 kilometre mesafedeki tarihi yerleşim yeri Sille’de, bir Müslüman mezarlığının içinde bulunan metruk haldeki kilisenin restore edilerek, insan-zaman-mekan ilişkisine dikkat çekecek şekilde ‘Zaman Müzesi’ olarak işlevlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu düşünceyle tefriş edilen ve konu ile ilgili obje ve yazılı eserlerin sergilendiği yapı, dinlerarası kültürün özel bir örneğidir.”

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi