24 Nisan 2024 Çarşamba

Sivil Özgürlükler Kuruluşu Lideri, Kiliselerin Yakılması Çağrısında Bulundu

BC Sivil Özgürlükler Kuruluşu’nun (BCCLA) lideri, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden tüyler ürpertici bir paylaşım yaparak, Yerli çocuklara ait yatılı okulların olduğu alanlarda, çoğu onlarca yıl önce kiliseler tarafından yönetilen kimliksiz mezarların bulunması nedeniyle daha fazla kilisenin ateşe verilmesi çağrısında bulundu.

Harsha Walia

BCCLA Genel Müdürü Harsha Walia, sosyal medya hesabından, iki Katolik kilisesinin daha yakılması üzerine ‘Hepsini yakın’ paylaşımında bulundu. Western Standard, Kanada’da dini bir yapıya yönelik herhangi bir saldırının nefret suçu olarak sınıflandırıldığını belirtti.

İronik bir şekilde BCCLA’nın web sitesinde, 1962’de British Columbia Üniversitesi’ndeki bir grup akademisyen ve aktivist tarafından eyaletteki dini azınlıklara yönelik acımasız polis eylemlerine tepki olarak kuruldukları yazıyor. 

Sosyal medya kullanıcıları Walia’nın sözlerine büyük tepki gösterdi. Bir kullanıcı, ‘‘Walia, BCCLA için bir utanç kaynağı. Bu görevde yeri olamaz. Şiddeti ve nefreti kışkırtıyor. Nefret söylemlerinin bedelini halkımız ödeyecek. Şiddetin toplumumuzda yeri yok’’ ifadelerinde bulundu. Başka bir kullanıcı ise halkı şiddete teşvik etmesi nedeniyle yargılanmasını istedi.

Birkaç medya kuruluşu, Kanada’daki bazı kiliselerin yakıldığını veya tahrip edildiğini bildirdi. Kanada merkezli Rebel News, First Nation liderlerinin ve üyelerinin bile kiliselere yönelik saldırılar konusunda endişeli olduğunu belirtti.

Ancak bazıları kiliselere yönelik nefret suçları konusunda o kadar üzgün değil. Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun eski baş sekreteri Gerald Butts, kiliselere yönelik saldırıların ‘anlaşılır’ bir durum olduğunu söyledi. Başbakan Trudeau ise, Katolik Kiliselerinin yakılmasını ve saldırıları kınadı. (cbn)

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi