24 Nisan 2024 Çarşamba

Sokak Vaizinin Tutuklanması Hristiyanları Endişelendirdi

Kuzeybatı Londra’da bir sokak vaizinin evlilik ve cinsiyet konusundaki yorumları nedeniyle tutuklanması nedeniyle kiliseler duydukları endişeyi dile getirdi.

Pastör John Sherwood

Meslektaşı John Sherwood, Pastör John Sherwood’un Cuma günü Uxbridge’in merkezinde tutuklandığını ve bir gece gözaltında kaldığını bildirdi. Simpson, Sherwood’un, Yaratılış 1. bölümde yer alan insanların kadın ve erkek olarak yaratıldığını ve aile yapısının Tanrı tarafından baba ve anne olarak tasarlandığını söylediği için tutuklandığını belirtti. 

YouTube’da yayınlanan şok edici görüntülerde memurların, Kamu Düzeni Yasası’nın 5. bölümü kapsamındaki bir suç şüphesiyle 71 yaşındaki pastörü tutukladığı görülüyor. Polis memurları ayrıca Sherwood’un Kutsal Kitap’ına da el koydu.

Simpson’a göre polis, vaazının içeriğiyle ilgili üç şikâyet aldıktan sonra Sherwood’u tutukladı ve pastörü halkı paniğe sürüklemek ve sıkıntıya yol açmakla suçladı. Memurlar kendisine yaklaştığında, Sherwood suçlamaları reddetti ve ifade özgürlüğünü kullandığını söyledi.

Christian Concern tarafından, ‘acımasız’ olarak nitelendirilen olayın videosunda, izleyicilerin pastörün tutuklanmasından ötürü şaşırdıklarını ifade ettikleri duyuluyor. 

Büyükşehir Polisi, Uxbridge Metro İstasyonu yakınında homofobik yorumlarda bulunduğu iddia edilen bir adamın ihbar edilmesi üzerine gözaltına alındığını belirtti. Rapora göre, bazı kişiler de memurlara adamın diliyle ilgili endişeleri olduğunu söyledi.

Dosyanın gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesi için İngiltere Kraliyet Savcılık Servisi’ne iletildiği ve görüntülerde herhangi bir suistimal belirtisi bulunmadığı açıklandı.

Simpson, meslektaşının ifade özgürlüğüne saldırı olarak nitelendirdiği tutuklanmadan dolayı duyduğu endişeyi dile getirerek, ‘‘İnancına bağlı bir hizmetkârın, zamanımızın önemli ahlaki meselelerinden biri hakkında Kutsal Kitap’ın öğrettiği şeyi ilan etmesi nedeniyle tutuklanması, ifade özgürlüğüne yönelik tehlikeli bir saldırıyı ortaya koymaktadır. Devletin, Tanrı Sözü’nün bazı kısımlarını engelleme hakkı yoktur’’ dedi. (CT)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi