25 Nisan 2024 Perşembe

Somali Kilisesi’nde Yetimlerin Sayısı Artıyor

Hristiyan ebeveynler inançları yüzünden öldürüldüğü için Somali Kilisesi’nde yetimlerin sayısında artış görülüyor.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir yeraltı kilisesi ve bakım merkezini işleten papaz, aşırı radikal grupların inançlarından dolayı Hristiyanları öldürmesi nedeniyle kiliselerdeki yetimlerin sayısının arttığını söyledi.

Üç yıl önce bakım merkezini kuran ve ismini vermek istemeyen bir yeraltı kilisesi lideri, El-Şebab terör örgütü tarafından öldürülen ailelerin çocuklarını merkeze kabul ettiğini, ancak onlara bakmak için yeterli kaynağa sahip olmadığını söyledi.

Morning Star haberine göre, kilise lideri geçen yıl El-Şebab tarafından öldürülen Hristiyan ailenin çocuklarıyla yetimhanedeki çocuk sayısının 35’e yükseldiğini bu yüzden çocukları öldüren El Şebab örgütünden korunmak için bakım merkezini güvenli bir yere taşıdıklarını belirtti.

Papaz, çocukların yetersiz beslendiğini ve yiyecek için ağladıklarını belirttikten sonra, Dünya’nın diğer bölgelerindeki Hristiyanlara, Somali’de zulüm gören yetimlere yardım etmeleri için çağrıda bulundu.

Somali, Open Door tarafından hazırlanan 2018 Dünya Gözlem Listesi’nde Hristiyan olmak için en tehlikeli üçüncü ülke olarak listelendi.

Organizasyona göre, tüm vatandaşların Müslüman olması beklenilen Somali’de Hristiyanlara yönelik zulüm yapan iki ana tehlike var: Militan grubu El-Şebab ve ülkenin aşiret sistemi.

El-Şebab’ın, cihadı teşvik etmek için ülkedeki şeyhleri ve imamları tehdit ettiği biliniyor. Sonuç olarak, camiler ve medreselerdeki imamlar, El- Şebab ‘ın tehditlerine boyun eğip vaazlarında ülkede kiliseye, Hristiyanlara ve Hristiyanlığa yer olmadığını belirtiyorlar.

Somali’deki militanlar, Hristiyanları hedef olarak görüyor ve çoğu zaman keşfettikleri yerde öldürüyorlar.

Aşırılık yanlısı radikaller dışında Somalili Hristiyanlar, aileleri ve toplumun büyük bölümünden zulüm görüyorlar. Somaliler Hristiyanlığa geçtikleri öğrenilirse genellikle aile üyeleri ve kabile liderleri tarafından tacize uğruyor hatta öldürülüyorlar.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Uluslararası Din Özgürlüğü hakkındaki son raporuna göre, Somali’de başka bir inancı seçmek yasaklanmıyor. Ancak inancını terketmek, ülkede sosyal olarak kabul edilemez bir durum teşkil ediyor.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi