1 Mayıs 2024 Çarşamba

Somali’de 6 Hristiyan Katledildi

Somali’de 29 Mart’ta El-Şebab militanları, Müjde’yi (Tanrı Sözü) duyurduğu gerekçesiyle altı Kenyalı tüccarı öldürdüğünü duyurdu.

Christian Today’in ulaştığı yerel kaynaklara göre, Kenya’nın kuzeyinde yaşayan Hristiyan bir lider, altı inanlının Somali’nin Aşağı Juba bölgesinde altı yıldır çalıştığını söyleyerek, ‘‘Kardeşlerimiz ailelerini geçindirmek için çalışıyordu. Aynı zamanda İsa’nın sevgisini halka duyuruyorlardı. Birkaç gün içinde kim olduğunu bilmediğimiz kişiler ibadet hizmetine katıldı. El-Şebab militanları kardeşlerimizi Müjde’yi duyurdukları için öldürmüş olabilir’’ dedi.

Öldürülen Hristiyanların Doğu Afrika Pentekostal Kilisesi’nden Joseph Githonga ve Simon Karimi, Kenya Assemblies of God Kilisesi’nden Peter Muthuri ve Thomas Muthee ile Anglikan Kilisesi’nden James Mwendwa ve John Kathure olduğu açıklandı.

Joseph Githonga, Şubat ayında bölge halkının kendilerine rahatsızlık verdiğini bildirmişti. Hristiyan lider, saldırganların Hristiyanlara ait mülklere de zarar verdiğini açıkladı. Güvenlik güçleri, yaşananları doğruladı.

Saldırıdan sağ kurtulanlardan biri, sabah saatlerinde dört silahlı adamın altı kişiyi katlettiğini belirtti. Saldırganlar ayrıca dükkanları ateşe verdi. Hristiyan lider, katledilen Hristiyanların cesetlerinin Kenya’nın Garissa bölgesindeki bir morga kaldırıldığını belirtti.

Somali, Open Doors’un Hristiyanlara yönelik zulmün incelendiği 2024 Dünya İzleme Listesi’nde 2. sırada yer alıyor. El Kaide ile bağlantılı olan El-Şebab militanlarının saldırıları nedeniyle 2011’den bu yana Kenya’da çok sayıda Hristiyan hayatını kaybetti.

(Kaynak: Christian Today)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi