25 Nisan 2024 Perşembe

Somali’de Bombalı Aracın Patlatılması Sonucu Onlarca Kişi Hayatını Kaybetti

Somali’nin başkenti Mogadişu’da 28 Aralık’ta meydana gelen patlama sonucunda en az 79 kişi hayatını kaybetti. Belediye Başkanı Omar Muhamoud, Mogadişu’da güvenlik kontrol noktasında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin çoğunun öğrenci olduğunu ve en az 90 sivilin de yaralandığını bildirdi. Saldırıda 2 Türk vatandaşının da hayatını kaybettiği öğrenildi.

Reuters, patlamada 90’dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 17’sinin ise polis memuru olduğunu bildirdi. Somali’nin parlamento üyelerinden biri olan Abdirizak Mohamed ise, 90’dan fazla kişinin yaşamını yitirdiğini ve çoğu sivilin ise kayıp olduğunu Twitter üzerinden duyurdu.

Saldırıyı El-Kaide bağlantılı örgüt olan El-Şebab grubunun gerçekleştirdiği düşünülüyor. El-Şebab tarafından düzenlenen en ölümcül saldırı 2017 Ekim’de Mogadişu’da gerçekleşmişti. Yakıt tankerinin patlaması sonucunda 600 kişi hayatını kaybetmişti.

Radikal grup, birkaç yıl önce Somali’nin başkentinden çıkarılmış olsa da, kentteki kontrol noktaları ve oteller gibi kalabalık yerleri hedef almaya devam ediyorlar.

Somali Devlet Başkanı Mohamed Abdullahi Mohamed ise, saldırıyı ‘El-Şebab’ın iğrenç bir terör eylemi’ sözüyle kınadı. (independent)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi