28 Mart 2024 Perşembe

Son Dakika: 6 dakikada 3 Deprem

AFAD’dan son dakika deprem açıklaması geldi. AFAD verilerine göre saat 14.47’de merkez üssü Kayseri İncesu olan olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Öte yandan 14.48’te 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. AFAD Başkanı Yunus Sezer herhangi olumsuz bir durumun gerçekleşmediğini açıkladı.

Kayseri’nin İncesu ilçesinde saat 14.47’de 4,7 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.

Yerin 12,8 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre, herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. 

4,3’LÜK YENİ SARSINTI 

Kayseri’nin İncesu ilçesinde, Richter ölçeğine göre, 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından saat 14.53’te 4.3’lük yeni sarsıntı kaydedildi. AFAD verilerine göre, İncesu merkezli sarsıntı, yerin 6,95 kilometre derinliğinde oldu.

HACILAR’DA 4,4’LÜK DEPREM

Kayseri’de İncesu merkezli 4,7’lik ve 4,3’lük depremlerin yanı sıra saat 14.48’de Hacılar ilçesinde de 4,4 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 7,0 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi.

“OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR”

AFAD Başkanı Yunus Sezer, herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını dile getirdi.

Saha tarama çalışmalarının deprem ettiğini açıklayan Sezer, sosyal medya hesabından “Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım.” mesajını yayımladı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: OLUMSUZ DURUM GÖZÜKMÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da depremler nedeniyle şu an için olumsuz durum olmadığını belirterek, “İncesu belediye başkanımız ve bazı muhtarlarımız ile görüştüm. An itibariyle olumsuz bir durum gözükmüyor. Ekiplerimiz sahada. Rabbim her türlü afetlerden bizleri korusun” açıklamasında bulundu.

Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre bir olumsuzluk görünmediğini, birimlerin saha kontrol çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi