25 Nisan 2024 Perşembe

Son Dakika: İstanbul Balıklı Rum Hastanesi’nde Yangın

İstanbul Zeytinburnu’ndaki Balıklı Rum Hastanesi’nde yangın çıktı.  Yaşlı bakımevinin çatısındaki yangın hızla yayıldı. 100’dan fazla kişi görevlilerce tahliye edildi. Yangın itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alınırken; çalışmaları incelemek için bölgeye giden İBB Başkanı İmamoğlu, can kaybı ve yaralanma olmadığını söyledi.

İstanbul Zeytinburnu’ndaki Balıklı Rum Hastanesi’nde saat 12.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 

İhbar üzerine bölgeye Bakırköy, Bahçelievler, Başakşehir, Zeytinburnu, Fatih, Kağıthane, Şişli, Beşiktaş ve diğer ilçelerden itfaiye ekipleriyle sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Alevlerin kısa sürede binanın tüm çatısını sardığı yangın devam ederken, hastane tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

HASTALAR KUCAKTA TAHLİYE EDİLİYOR

Balıklı Rum Hastanesi’nin huzurevi bölümünde yangının çıktığı belirtildi.

Bazı hastalar tekerlekli sandalyede, bazıları da kucakta dışarı çıkarıldı. Polis bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, yangın nedeniyle dumandan etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti.

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Yangın sonrası bölgeye giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son duruma ilişkin bir açıklama yaptı. Tüm hastaların tahliye edildiğini ve bir can kaybı yaşanmadığını söyleyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Arkadaşlar kısa bir sürede kontrol altına alınacağını belirtiyor. 130 yıllık bir bina. Acil durumlar için havadan müdahale için hazır olunsa da bunun doğru olmayacağını düşünüyoruz. İçerde çalışan itfaiyeci arkadaşlar var ve binanın statik yapısının buna uygun olmadığı düşünülüyor. Esas olan can kaybının olmaması ve tüm gücümüzle müdahaleyi sürdürüyoruz.”

“HEPSİ TAHLİYE EDİLDİ”

 Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy “Hastanenin huzurevi bölümünde çıktı. Duman sonrası hastaların tamamı tahliye edildi. Şu anda kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Erken fark edilip hastalar tahliye edildi. 100 kişiyi tahliye ettik. Tüm hastalar ve sağlık ekipleri tahliye edildi” dedi.

“80’E YAKIN HASTA BAŞKA HASTANELERE SEVK EDİLDİ”

İstanbul Valiliği yetkilileri yangın nedeniyle şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını, 80’e yakın hastanın başka hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

Hastane Başhekimi de ölü ya da yaralının olmadığını belirtti.

1700’lü yıllarda yapılan Balıklı Rum Hastanesi, İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde bulunuyor. Hastane, Balıklı Rum Hastanesi Vakfı tarafından yönetiliyor. (NTV)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi