29 Mart 2024 Cuma

Son Günleri Yaşadığımıza İnanılıyor

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, her 5 Amerikalıdan yaklaşık 2’si son günlerde yaşadığımıza inanıyor. 

Katılımcıların yüzde 14’ü İsa Mesih’in ikinci defa geleceğini ve o zamana dek koşulların daha da kötüleşeceğini düşünürken, yüzde 25’i ise son günlerde yaşadığımızı düşünüyor.

Hristiyanların yaklaşık yüzde 20’si, dünya genelinde koşulların daha da kötüleşmesinin ardından İsa’nın geri döneceğine inanıyor. Son günlere ilişkin Hristiyan görüşleri genellikle ‘premillennializm’, ‘amillenializm’ ve ‘postmillenializm’ olarak sınıflandırılmaktadır. Premillennializme göre İsa milenyumdan önce gelecektir. Gelişiyle beraber 1000 yıllık bir altın çağ yaşanacaktır. Amillenializme göre ise, İsa’nın dirilişi ve yeniden gelişi arasındaki sürenin 1000 yıl olduğu inancı semboliktir.

Lifeway Research tarafından yapılan araştırmaya göre Protestan pastörlerin yüzde 48’i premillennializmi, yüzde 31’i amillenializmi ve yüzde 11’i postmillenializmi benimsiyor. 

Araştırmaya göre, Siyahi Protestanların yüzde 76’sı ve evanjeliklerin yüzde 63’ü son günlerde yaşadığımıza inanıyor. Ana akım Protestanlık arasında bu oran yüzde 31 iken, Katolikler arasında yüzde 27 olduğu görüldü. Diğer inanç mensuplarının yüzde 30’u son günlerde yaşadığımızı belirtirken, herhangi bir dini inancı olmayanlar arasında bu oran yüzde 25 olarak bulundu.

Kilisedeki ibadet hizmetlerine haftada en az bir kez katılan ve inancına bağlı olan her 3 Amerikalıdan ikisi son günlerde yaşadığımıza inanıyor. Kiliseye hiç gitmeyen veya nadiren ibadet hizmetlerine katılanlar arasında ise bu oran yüzde 16. Ayrıca Protestan pastörlerin yüzde 68’i kültürün ve dünya görüşlerinin İsa Mesih’in gelişine dek gerilemeye devam edeceğine inanıyor. (CHL)

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi