24 Nisan 2024 Çarşamba

Sosyalizmi Destekleyen Amerikalı Yetişkinlerin Yüzde 98’i Kutsal Kitap’ın Görüşlerini Reddediyor

Amerikan Dünya Görüşü Envanteri 2020’ye göre, kapitalizm yerine sosyalizmi seçen Amerikalı yetişkinlerin yüzde 98’i Kutsal Kitap’taki dünya görüşüne karşı çıkıyor.

Arizona Hristiyan Üniversitesi’ndeki Kültürel Araştırma Merkezi’nin yeni araştırmasına göre, Amerikalı yetişkinlerin politik inançları ve davranışları şekillenirken, dünya görüşlerinde giderek artan bir boşluk oluşuyor.

Aksine, Kutsal Kitap’a dayalı bir dünya görüşüne sahip olan insanların yüzde 83’ü sosyalizm yerine kapitalizmi tercih ederken, insanların yüzde 78’i “koyu muhafazakarlar.”

Buna ek olarak, Kutsal Kitap’taki dünya görüşünü savunan insanların yüzde 80’i mali olarak muhafazakar ve yüzde 91’i muhafazakar sosyal politikaları destekliyor.

Dahası, yüzde 89’u “açık bir Kutsal Kitap öğretimi” temelinde kürtaja karşı çıkıyor ve yüzde 83’ü “hükümetin boyutu ve kapsamına ilişkin sınırlı bir görüşü” destekliyor.

Öte yandan, Kutsal Kitap’ın dünya görüşüne sahip Amerikalıların yalnızca yüzde 5’inin “fiziksel, sosyal ve hükümet konularında liberal görüşleri benimsemesi” muhtemel.

CRC analizi ayrıca, Kutsal Kitap’a dayalı bir dünya görüşüne sahip olmayanların, liberal mali ve sosyal politikaları destekleme olasılıklarının daha yüksek olduğunu keşfetti (sırasıyla yüzde 26 ve yüzde 40).

Kutsal Kitap’ın kürtaj konusundaki duruşuna gelince, Kutsal Kitap’taki dünya görüşünü reddeden Amerikalıların yüzde 38’i, Kutsal Kitap’ın bu konuda açık ve net olduğuna inanmıyor. Buna ek olarak, yüzde 26’sı “daha liberal ve geniş bir hükümet görüşünü” tercih ediyor.

George Barna

Anketin yazarı Dr. George Barna’nın yaptığı açıklamaya göre, ”2020 seçimi kişiler, partiler ve hatta siyasetle ilgili değil, Amerika’daki egemen dünya görüşünü belirlemeye yönelik bir seçim.”

Barna, “3 Kasım’a gelindiğinde, hangi dünya görüşünün Amerikalıların kalbini kazandığını bileceğiz ve ardından ulusun değerlerinin, yaşam tarzlarının ve yakın gelecek için kamu politikasının temelini belirleyeceğiz” dedi.

Len Munsil

Arizona Hristiyan Üniversitesi Başkanı Len Munsil, bu düşünceyi yineledi: ”Bu çalışma, dünya görüşleri savaşının ortasında olduğumuza dair daha fazla kanıt sağlıyor. Ulusumuzun insanlık tarihinde eşi görülmemiş barış, refah ve adalet düzeylerine ulaşmasını sağlayan Kutsal Kitap dünya görüşü, masum yaşamı değersizleştiren, dini ve ekonomik özgürlüğü tehdit eden bir ideolojinin saldırısı altındadır” dedi.

En son CRC analizi, “kaç yetişkinin Kutsal Kitap dünya görüşüne sahip olduğunu tahmin eden” yıllık bir araştırmanın dokuzuncu bölümü olarak 19 Ağustos 2020’de yayınlandı. (CHL)

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi