29 Mart 2024 Cuma

St. Jean John Baptist Kilisesi Havuzuna Atılan Dilek Paralarının Akıbeti Araştırılıyor

İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Şirince köyündeki St. Jean John Baptist Kilisesi’ne ait havuzun içerisine dilek amacıyla atılan madeni paralar için harekete geçti.

Her yıl 1.5 milyon yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan kilise havuzuna atılan ve miktarı hakkında kesin bir bilgi bulunamayan paraları özel işletmecilerin topladığı belirtiliyor. Bu soruna çözüm getirmek için İzmir Anıtlar Müdürlüğü, İzmir Vergi Dairesi’ne inceleme için başvuru yapması sonucu havuza kamera sistemi yerleştirilmesine karar verildi.

MEBLAĞ CİDDİ RAKAMLARA ULAŞIYOR

Ortasında Meryem Ana heykeli bulunan havuza yabancı turistler oldukça ilgi gösteriyor. Turistler dileklerini dilemelerinin ardından madeni paraları havuza atıyor.

PARANIN KAYIT ALTINA ALINIP ALINMADIĞI MUAMMA

Yapılan ilk tespitin ardından hızlı bir şekilde harekete geçen İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’na resmi yazı ile başvuru yaptı. İlk değerlendirmenin ardından ise toplanan paranın yıl içerisinde ciddi meblağlara ulaştığı tespit edildi. Müdürlük, havuza atılan paraların kim tarafından toplandığının, toplanan paraların kayıt altına alınıp alınmadığının, mevcut uygulamayla ilgili kamu zararı oluşup oluşmadığının tespit edilmesini istedi.

İzmir Vergi Dairesi’ne yapılan resmi başvuruda bölgede işletmecilik yapan kişi ya da tüzel kişinin vergi mükellefi olması halinde havuzdan elde edilen meblağların kayıt altına alınıp alınmadığının incelenmesi istendi.

İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, resmi sürecin devam ettiğini ve konuyla ilgili medyaya herhangi bir bilgi aktaramayacağını belirtirken bazı yetkililer, havuzda toplanan para miktarının çok yüksek olduğu tespit edilince bölgeye kamera sistemi konulması düşünüldüğünü söyledi. (H7, Milliyet)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi