19 Nisan 2024 Cuma

St Paul Katedrali’ndeki Hristiyan İklim Protestosunda 14 Kişi Tutuklandı

14 Hristiyan’ın İngiltere Kilisesi’ni fosil yakıtlardan vazgeçmeye çağıran protesto gösterisinin ardından St Paul Katedrali’nde tutuklamalar yaşandı.

”Fosil yakıtlara inanmıyoruz”

Pazar sabahı yapılan Efkaristiya ayininin ardından, Hristiyan İklim Eylemi yapan protestocular, sunağın önünde ‘Fosil yakıtlara inanmıyoruz’ ve ‘Kiliseler şimdi vazgeçsin’ yazılı pankartlar açtılar.

”Kiliseler şimdi vazgeçsin”

Aynı mesajı taşıyan pankartlar da katedralin dışında birkaç düzine protestocu tarafından sergilendi.

Protestocular, İngiltere Kilisesi’nin 31 Aralık’a kadar fosil yakıt şirketlerinden tamamen çekilmesini ve iklim değişikliğinin neden olduğu geri dönüşü olmayan zararı gidermek için derhal harekete geçilmesini talep etti.

Bu, Londra Şehri’nde Extinction Rebellion tarafından ‘kanlı parayı’ hedef alan ve hafta sonu Londra’da düzenlenen daha geniş protestoların bir parçası.

St Paul’daki protestocular arasında din adamlarının üyeleri de vardı. Rahip Canon Jonathan Herbert şunları söyledi: “Kilise Komiserleri ve Emeklilik Kurulu haklı olarak silah veya tütün üreten şirketlere yatırım yapmıyor, ancak şimdi bildiğimiz kadarıyla fosil yakıtlara yatırım yapmak neredeyse ölümcül.

Kilise yetkililerinin öncülük etme ve ölüme yol açan fosil yakıtlardan vazgeçme zamanı geldi.”

Rev Tim Hewes ise, “Emeklilik Kurulu ve Kilise Yetkilileri, fosil yakıtlara yatırım yaparak, yanlış bir yaklaşımla bu güçlü şirketleri iklim dostu politikalara yönlendirebileceklerine inanıyorlar.

Yıllarca uğraştıktan sonra bunun işe yaramadığını biliyoruz. Bu şirketler kilisenin yalvarışlarına karşı sağır. Vazgeçmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Katedral içindeki protestoya katılan 14 Hristiyan’ın tamamı tutuklandı. St Paul Katedrali ve İngiltere Kilisesi ile değerlendirme için irtibata geçildi. (CT)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi