25 Nisan 2024 Perşembe

Sümela Manastırı, Kuş Bakışı İzlenebilecek

Türkiye’nin en önemli inanç turizm merkezlerinden, Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı, yeni yapılacak seyir terasları ile kuş bakışı izlenebilecek.

İnanç turizimi için gelen turistlerin ziyaret ettiği yapıtların başında yer alan tarihi manastırın kuş bakışı seyredilmesi adına, Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle yapılacak 4 seyir terası için çalışmalara başlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm müdürlüğünce hazırlanan  ve ihale sürecinin de tamamlanmasıyla yaklaşık maliyeti 4 milyon lira olan proje ile yörede Alternatif turizm destinasyonlarına hız verilmeye devam edilecek.

“Yörenin tarihi, kültürü, eşsiz doğal güzellikleri turistleri büyülüyor”

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Sümela Manastırı’nın restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalı olduğunu ve bu nedenle Sümela Manastırı için farklı alternatifler ürettiklerini belirtti.

Başkan Koray Koçhan, Sümela Manastırı’nın alt kısmında bulunan ve bir süre önce alternatif oluşturmak maksadıyla turizme kazandırılan Aya Varvara Kilisesi’ne yerli ve yabancı turistlerin gösterdikleri yoğun ilgiye dikkat çekti.

“4 seyir terası yapacağız”

Koçhan, “Dünyaca ünlü Sümela Manastırı’na  4 seyir terası yapacağız. Seyir terasları, yemyeşil ormanları, Karadağ’ın eteğindeki tarihi Sümela Manastırı ve müthiş manzarasıyla yerli ve yabancı turistleri cezbedecek” diyerek sözlerine devam etti.

Koçhan, seyir teraslarının ikisinin yapımına başlandığını, yörenin turizme hazır olduğunu ve ziyaretçilerini beklediğini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi