24 Nisan 2024 Çarşamba

Sümela’da Açılış İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Sümela’da açılış için hazırlıklar tamamlandı. 15 Ağustos’ta Meryem Ana Yortusu’nda yapılacak ayine salgın dolayısıyla 100 kişilik kontenjan ayrılırken, Ayine, Ekümenik Patrik Bartholomeos’un da katılması bekleniyor.

Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’nde bulunan tarihi Sümela Manastırı’nda 15 Ağustos’ta yapılacak ayin için hazırlıklar tamamlandı.
Ortodoks Hristiyanlarca 15 Ağustos’ta ‘Meryem Ana’nın göğe yükseliş günü’ olarak kabul edilen Meryem Ana Yortusu’nun yıldönümündeki ayine, bu yıl salgın nedeniyle, 100 kişilik kontenjan ayrıldığı belirtildi.


88 yıl aradan sonra ilk kez 15 Ağustos 2010’dan itibaren yılda bir kez bir günlüğüne Hristiyan Ortodoksların Sümela Manastırı’nda ayin yapmasına izin verilmesinin ardından kaya düşme riskine karşı 22 Eylül 2015 ziyarete kapatılan ve restorasyona alınan Sümela Manastırı’nda 2015 yılından sonra beri ilk ayin geçen yıl salgının gölgesinde az sayıda katılımla yapılmıştı.

15 Ağustos 2015


Sümela’daki son ayin ise Ekümenik Patrik Bartholomeos’un katılımı ile 15 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirilmişti. Bu yıl yapılacak ayine Patrik Bartholomeos’un katılması beklenirken ayin, 15 Ağustos günü saat 09.00 – 12.30 saatleri arasında yapılacak. Ayin nedeniyle 15 Ağustos günü saat 08.00’dan sonra Maçka’dan manastır yoluna araç geçişlerine izin verilmeyeceği belirtildi. Sümela’ya da ayine geleceklerin dışında ziyaretçi kabul edilmeyecek. Bu yılki ayine salgın nedeniyle 100 kişilik kontenjan ayrılırken, 50 kadar da basın mensubuna akreditasyon yapılacak. (Habertürk)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi