25 Nisan 2024 Perşembe

Surp Haç Tıbrevank Lisesi Mezunları ve Öğrencileri, Yeni Yıl Yemeğinde Buluştu

Her yıl düzenlenen, geleneksel Tıbrevanklılar Yeni Yıl Buluşma yemeği bu yıl da 26 Aralık Çarşamba akşamı, Surp Haç Tıbrevank Lisesi salonunda Türkiye Ermenileri 85.  Seçilmiş Patriği II. Sahak Maşalyan’ın da katılımı ile gerçekleşti. 

12 yıl aradan sonra yeniden, Okulun Manevi Baş Rahibi olarak kabul edilen Patrik Hazretlerinin koltuğuna oturmuş olması, geceye daha da anlam ve mutluluk kattı. 

Patrik Episkopos Maşalyan, okul müdürü Armen Saruhanyan ve Vakıf yön. Kur. Bşk.ı Prof. Toros Alcan tarafından okul kapısında karşılandı. Bir süre müdür odasında sohbet ettikten sonra yemek salonuna geçildi. Salona girerken önce öğrenciler tarafından karşılanan Patrik Maşalyan, salonu tamamen dolduran Tıbrevanklılar ailesi tarafından sevgi ile karşılanıp masasına geçti.

Patrik Maşalyan’ın başladığı “Göklerdeki Babamız” ve yemek duasına tüm salonun eşlik etmesinin ardından yemeğe geçildi.

İlerleyen dakikalarda, önce okul müdürü Armen Saruhanyan bir teşekkür konuşması yaptı. Sonra Vakıf başkanı Prof. Toros Alcan öncelikle 12 yıldır boş olan, okulun geleneklerine göre, okulun manevi başrahibi olarak patriklerin oturduğu koltuğun bu yıl seçilmiş patrik epis II. Sahak Maşalyan tarafından doldurulmuş olmasından dolayı mutluluğunu dile getirdi. Bu sözleri, salonu tamamen dolduran misafirler tarafından da büyük alkış aldı.

Ardından okulun tiyatro klübü öğrencileri, öğretmenleri Tatyana Maraşlıyan, yönetmenleri Serda Arslan’ın çalıştırdığı Hagop Baronyan’a ait “Adabımuaşeretin zararları” adlı kısa oyunu sahnelediler. Sonra okul korosunun seslendirdiği şarkılara geçildi. Noel babanın salona gelişi ve nar dağıtışının ardından, gecenin kapanış konuşmasını Tr. Ermenileri 85. Seçilmiş patriği epis. II. Sahak Maşalyan yaptı. Ermenice ve Türkçe yaptığı konuşmasında, böyle bir akşamda Tıbrevank okulunda, Tıbrevank ailesi ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. İncil’den ayetler sunarak konuşmasını sürdüren patrik hazretleri öğrencilere de, manevi başrahipleri olarak öğütler verdi. 

Konuşmanın ardından geleneksel toplu fotoğraf çekimine geçildi. Ve gece, gelecek yıl da buluşma dilekleri ile son buldu. 

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi