20 Nisan 2024 Cumartesi

Surp Hreşdagabet Ermeni Kilisesi’nin Duvarına Tehdit İçerikli Yazılar Yazıldı

İstanbul’un Balat semtinde yer alan Surp Hreşdagabet Ermeni Kilisesi’nin duvarına ırkçı ve nefret içerikli yazılar yazıldı. Kilise duvarına yazılan nefret içerikli saldırıya çok sayıda tepki geldi. Kilise yönetimi ise söz konusu saldırı ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 

Ermeni Patrikliği’nin Facebook sayfasında yer alan bilgiye göre saldırı, 23 Şubat saat 22.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce düzenlendi. 

Kilisenin duvarlarına ve kapısına “You are finish” (Sen bittin) ve “Ber” (bittin) yazıldı.

Balat Surp Hreşdagabet Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle: 

“23.02.2019 Cumartesi günü saat 22:30 sularında Balat Surp Hreşdagabet Ermeni Kilisesi ana giriş kapısı ve duvarına ırkçı ve nefret söylemleriyle İngilizce ve Arapça (You Are Finish, Ber) yazılar yazılmıştır.

Bu eylem Balat Kilisesi Yönetim Kurulu tarafından fotoğraflanarak, elde edilen kamera görüntüsü ile derhal Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan’a bildirilmiştir. 

Kilisemizin bağlı bulunduğu Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne konu ile ilgili suç duyurusunda bulunarak görüntüleri ve video kaydını teslim ettik.

Olayla ilgili ayrıntıları kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Balat Surp Hreşdagabet Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu olarak, Emniyet güçlerinin konu ile ilgili göstermiş olduğu ilgi ve hassasiyetten ötürü kendilerine teşekkür ederiz.  
 

Bu tür olayların bir daha yaşanmaması ve suçluların cezalandırılması en büyük dileğimizdir.”

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi