29 Mart 2024 Cuma

‘Surp Zadig’ Sebebi ile, Kutsal Sunu Ayini Gerçekleştirildi

Türkiye Ermenileri Kadasetli Patriği Sahak II. Maşalyan, Surp Zadig (Paskalya Yortusu) sebebi ile, Kutsal Sunu ayini gerçekleştirdi. 

Surp Zadig (Paskalya Yortusu) sebebi ile, 17 Nisan Cuma günü Türkiye Ermenileri Patriklik Merkez Surp Asdvadzadzin Kilisesi’nde düzenlenen Kutsal Sunu ayinini, Kadasetli Patrik Sahak II. Hazretleri gerçekleştirdi. Rab’bin sofrasında kendisine, Baş Rahip Tatul Anuşyan, Rahip Şınork Donikyan, Peder Zakar Koparyan, Peder Şahen Uhanyan, Peder Natan Arapyan, Peder Nerses Ayvazyan ve kıdemli okuyucu Kirkor Garabetyan eşlik ettiler. Üst Rahip Yeğişe Uçkunyan’ın da hazır bulunduğu törende ilahileri, kıdemli okuyucu Artür Bağdasaryan’ın orgu eşliğinde Peder Şirvan Mürzyan, kıdemli okuyucu Hovsep Kuyumcuyan, kıdemli okuyucu Artür Bağdasaryan seslendirdiler. 

Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı dolayısı ile Cuma günü gerçekleştirilen bu tören, 19 Nisan Pazar “Nor Giragi” (yeni pazar) günü patriklik facebook sayfasından imanlılara aktarıldı. 

Ardından, yine aynı kiliseden canlı yayın ile Patrik Hazretleri Ermenice ve Türkçe olmak üzere günün vaazını konuştu. 

Kadasetli Patrik Sahak II. Maşalyan özetle şöyle dedi;

”Bizim, hayatımız boyunca adını koyamadığımız bir beklentimiz var. Her dönemde, hayatımızı tamamlayacak ve güzelleştirecek bir şey bekleriz. Peki bu şey nedir? Neyi bekliyoruz? İçimizde büyük boşluklar var, bunların dolmasını, tamamlanmasını bekliyoruz. Bu yaratılışımızla, Tanrı’nın içimize koydukları ile ilgili. Tanrı’nın içimize koyduğu özellikle içgüdüler, bizi tamamlamaya yöneliktir. İçimizden gelen sesle, acıkırız, yeriz, içeriz, yardımlaşırız, severiz, güleriz, eğleniriz, bu isteklere uyarak tamamlanır mutlu oluruz. Peki bu beklentiyi de Tanrı içimize koymuş olamaz mı? Yani sen asla tam olmayacaksın, bunu hep bekleyeceksin. Neyi bekleyeceksin?

Aziz Agustinus itiraflar kitabında diyor ki, “Ey Tanrım sen bizi kendin için yarattın, ve yüreklerimiz, seninle doluncaya kadar huzura ermeyecek. ” Gerçekten de biz daima Tanrı’yı bekleriz. O geldiğinde ışıldamaya başlar ve tamamlanırız. Tanrı’dan gelen ebedi hayat olmadıkça biz asla huzura ermeyeceğiz. Büyük sorunlarımız, içimizdeki kötülüğü günahı temizleyebilmek için, ebedi hayata ulaşabilmek için Yaradanımızla tamamlanmayı bekliyoruz.”

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi