26 Nisan 2024 Cuma

Tanrı İnancı, Yaşlıların Zihinsel Huzurunu Arttırıyor

Texas Üniversitesi psikologları, Tanrı inancı ve duanın insanların ruhsal açıdan olumlu etkileyebileceğini kanıtlayan çalışmalarda bulundu.

Psikologların yaptığı araştırma sonucunda dua etmenin insanı fazlasıyla mutlu ettiğini ve vücudun hastalıklar ile baş etmesine yardımcı olduğunu gözledikleri belirtildi.

Araştırma kapsamında yaş ortalamaları 65 olan 1000 kişiye inançları hakkında sorular soruldu. Araştırmaya katılan gönüllüleri Hristiyan, eskiden Hristiyan olan ve ateistlerden oluşan 3 gruba ayırdılar. Her kişiden ruhsa sağlık durumlarını değerlendirmek adına; iyimserlik, kendine güven ve yaşam memnuniyetine karşı bakış açılarını ifade etmeleri istendi. Araştırma sonunda ise herkese ‘’Tanrı kimdir?’’ sorusu soruldu.

Anket sonuçları Tanrı inancı daha güçlü olan insanların ruhen hep mutlu olduklarını gösterirken zaman zaman dua edip kiliseyi ziyaret eden insanların sadece dua ettiklerinde çok mutlu oldukları, normal zamanlarda ise normal bir yaşam tarzı sürdükleri gözlemlendi. Ateist grubun ise dua ve inanç sohbetleri sırasında gergin bir tavır sergilediği belirtildi. Böylece sadece Tanrı inancının değil, Tanrı’ya bakış açısının bile ruh halini fazlasıyla etkilediği ortaya çıktı.

Araştırmalar insanın sahip olduğu inançların hayatlarını tamamen etkileyebileceğini gösterirken Tanrı inancı insanların umutlu ve sürekli pozitif düşünceye sahip olmalarını sağladığı belirtildi.

Duke Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, Anjiyo geçiren 750 hasta üzerinde yaptığı bir  araştırmada, “duanın iyileştirici gücünü” bilimsel olarak ortaya kondu. Dua eden kalp hastalarının, ameliyattan sonraki birkaç yıl içinde ölüm oranlarının yüzde 30 daha az olduğu görüldü.

Bunun gibi birçok araştırma daha dua eden insanların hem hastalıklarını daha çabuk yendiğini hem de daha mutlu bir yaşam tarzına sahip olduklarını göstermiş oldu. (Olga Daşcinscaia/BA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi