28 Mart 2024 Perşembe

“Tanrı Kötüyü İyiye Çevirdi”

IŞİD’den kaçan genç Iraklı Hristiyan bir kadın, Tanrı’nın yaşadığı korkunç deneyimi nasıl iyiye çevirdiğini ve kendisini nasıl daha sabırlı ve daha çok bağışlayan biri haline getirdiğini anlattı.

Iraklı Hristiyan Athraa kaçmak zorunda kaldı ve yaşayan bir inanca kavuştu.

Athraa ve ailesi nüfusu 60 bin olan Karakuş’dan 2014 yılında IŞİD nedeniyle kaçmak zorunda kaldılar. “O gün çok kaygılanmadım, hepimiz bunun geçici bir durum olduğunu düşünmüştük o yüzden resmi evraklarımızı bile yanımıza almamıştır” diyor.

Ancak daha sonra durumun düşündüklerinden daha ciddi olduğunu söylüyor. “İlk aylar bir felaketti. Farklı bölgelerde yaşıyorduk, bir düğün salonu, bir kilise bahçesi veya bir spor salonu. Gerçekten çok zordu” diye anlatıyor.

Aile 9 ay boyunca yemeğin ve temiz suyun çok az bulunduğu bir bölgede küçük bir çadırda kalmak zorunda kaldıklarını ve 2 yıl sonra bile hala vatanlarına geri dönemediklerini söylüyor.

Bu korkunç duruma rağmen Athraa Tanrı’nın acıyı iyiye kullandığına inanıyor. Şimdi kilise tarafından tutulan bir yerde yaşıyorlar. “Kaçtıktan sonra canım çok sıkılıyordu, yapacak bir şey bulamıyordum bu yüzden sık sık kiliseye gidiyordum” diyor Athraa. Kısa bir süre sonra haftalık Kutsal Kitap çalışmalarına katılmaya başlayınca, Kutsal Kitap’ın her satırında bir mesajı içerdiğini görmeye başladım. Ama en çok sevdiğim Rabb’in sofrası. İsa Mesih’in dönemindeki gibi bir parça ekmek alıyor ve aramızda paylaşıyoruz” diye anlatıyor.

Farklı Bir Bakış Açısı Edinmek

Düzenli olarak okuduğu Kutsal Kitap, ona olaylara başka bir bakış açısından bakmaya ve daha sabırlı olmayı öğretmiş. Hala bir gün ülkelerine geri dönmeyi umut ediyorlar ama Tanrı’nın her koşulda onlar için bir planı olduğundan eminler.

Athraa, “Başımıza gelen olayları çok fazla sorgulamaya gerek yok, Tanrı bizim canımızı acıtmak istemiyor. O bizimle konuşuyor onu dinlemeli ve ona güvenmeliyiz. IŞİD ülkemizi, paramızı elimizden aldı ama hala yaşıyoruz o zaman Tanrı’nın isteğine uygun yaşayalım “ diyor ve ekliyor: “Ben huzuru buldum. Tanrı beni daha sabırlı ve bağışlayabilen biri haline dönüştürdü. Tanrı’nın benimle birlikte olduğunu biliyorum ve en önemlisi de bu” diyor.

Irak, Hristiyanların zulüm gördüğü ülkeler arasında ikinci sırada.(Zülal A.)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi