28 Mart 2024 Perşembe

Tanrı Sözü’nü Paylaşan Hristiyan Kayboldu

Mali polisi, başkent Bamako’da radikal gruplar tarafından kaçırıldığı iddia edilen Alman Hristiyan ile ilgili soruşturma başlattı. 

‘Beyaz Babalar’ olarak bilinen Afrika Müjdeciler Derneği’nden 65 yaşındaki Peder Hans-Joachim Lohre, başka bir şehirde ibadet hizmetine katılmaya hazırlanırken ortadan kayboldu. Pederin ortadan kaybolması Afrika Müjdeciler Derneği tarafından doğrulandı.

Peder Hans-Joachim, yaklaşık 30 yıldır Mali’de yaşıyor. Bamako’da ilahiyat dersleri veren peder, aynı zamanda Hamdallaye İnanç ve Karşılaşma Merkezi’nin başkanı olarak görev yapıyor. 

Güvenlik güçleri pederin aracını buldu. Ardından pederin kırılan haçının takılı olduğu zincir bulundu. Kaçırılma olayını kimse üstlenmedi, ancak pederin El Kaide ve IŞİD gibi radikal gruplar tarafından kaçırıldığı düşünülüyor. 

Peder Hans-Joachi’nin ortadan kaybolması, radikal grupların başkent Bamako’da ilk kez bir yabancıyı kaçırmasına işaret ediyor. Müjdecinin kimliği, ülkedeki aşırılık yanlısı grupların tepkisini çekmiş olabilir. Almanya, Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu’nda (MINUSMA) kendi ordusuna sahip olan birkaç Avrupa ülkesinden biridir. 

Geçen yıl Ekim ayında Kolombiyalı rahibe Gloria Cecilia Narváez, radikal gruplar tarafından dört yıldan fazla bir süre rehin tutulduktan sonra serbest bırakıldı. (Vatican News)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi