20 Nisan 2024 Cumartesi

“Tarih Yazanlar” Semineri Düzenlendi

 “Uluslararası Liderlik Enstitüsü” tarafından yönetilen ve her yıl dünyanın farklı ülkelerinde yapılan seminerlerin bir ayağı da Mardin’de yapıldı. Mardin’de bir otelde yapılan seminere, Türkiye’nin birçok şehrinden ve yurt dışından katılımcılar oldu.

Seminer programının içeriğinde, derslerin dışında çeşitli etkinlikler ve geziler yapıldı.  Geziler kapsamında, Dara Antik Kenti, Mardin’in tarihi yerleri ile Deyr-ul Zafaran Manastırı ziyaret edildi. Manastır ziyareti sırasında, katılımcılar Metropolit Saliba Özmen ile sohbet ederek, bölge ve manastır ile ilgili sorular sordular. Ayrıca manastır ziyareti esnasında Süryanice İlahi dinletisi de yapıldı.

“Tarih Yazanlar” katılımcıları, Mardin Protestan Kilisesi’nde bir tapınma akşamı düzenlediler. Tapınma akşamında Türkçe ve Arapça ilahiler söylenerek dualar edildi. “Tarih Yazanlar” seminerinin hedefi, Kutsal Kitap’a dayalı sekiz temel değer ile donatılmış kadın ve erkeklerin yetişmesi, Kutsal Ruh’la güçlenen ve liderlere önderlik yapan liderler aracılığı ile Müjde’nin duyurulması ve tarihin değiştirilmesi vizyonu ile hareket etmektedir. “Tarih Yazanlar” aracılığı ile 20 ülkede üç binden fazla lider yetiştirilmiş ve bu yolculuk her yıl daha da büyüyerek devam etmektedir.

15. Güneydoğu Gençlik Semineri de Mardin’de Yapıldı

Diyarbakır Kilisesi’nin öncülüğünü yaptığı Güneydoğu Gençlik Semineri, Mardin’de yapıldı.

Bu yıl 15.’si düzenlenen seminere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşayan gençler katıldı.  Beş gün süren seminer kapsamında, Kutsal Kitap’tan paylaşımlar, gezi ve etkinlikler düzenlendi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşayan Hristiyan gençlere yönelik düzenlenen seminerde, “Bilim ve İnanç”, “Evlilik Kuramı”, Medya ve İletişim” konulu atölyeler yapıldı. Bu atölyelerde gençlerin merak ettikleri konu ve sorular üzerine konuşuldu. Seminer süresince tapınma zamanları yapılarak, Kutsal Kitap’tan paylaşımlara da yer verildi. Ayrıca gençler arasında satranç ve masa tenisi turnuvası da yapıldı. Bu turnuvalarda birinci olanlara hediyeler verildi.

Seminer kapsamında gençler için gezilerde düzenlendi. Mardin’i gezen gençler daha sonra, Mardin’in Nusaybin İlçesi yakınlarında bulunan Mor Evgin Manastırı’nı ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ayrıca gençler, Pazar İbadeti için Mardin Porotestan Kilisesi’nde bir araya geldiler.

Seminerin son akşamı, 15. yıl vesilesi ile tüm katılımcılara, hazırlanan hediyeler verildi. (MARDİN/SAT-7 TÜRK)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi