19 Nisan 2024 Cuma

Tarihi Çanlar Bağış ile Restore Edilecek

İngiltere’de bulunan Bradford Katedrali’nin 1. Dünya Savaşın’dan kalma anıt çanları için Episkoposluğa yapılan 79 bin İngiliz Sterlin’i tutarındaki bağış sayesinde restore edilecek.

Telegraph&Argus’a göre, Heritaga Lottery Fundu’dan (HLF) gelen bağış ile Bradford Katedrali’nin tarihi çanlarının restorasyonunun yapılacağı ve bu anıtın hikayesini anlatan bir dizi etkinlik için kullanılacağı belirtildi.

Çanların Sesi ile Daha Fazla İnsanın Gelmesi Umut Ediliyor

Bradford Kilsesi Pederi Jerry Lepine, “Ulusal Lotarya’nın (bir tür şans oyunu) bu projeyi gerçekleştirmemiz için bize bağışta bulunmasına çok sevindim” dedi. Katedral çanlarının, şehirdeki önemli tarihi mirasın bir parçasını oluşturduğu ve daha fazla insanın çanların sesini duymasını ve Bradford Katedrali’ni ziyaret etmelerini umdukları belirtildi.

Katedralin Hikayesinin Açığa Çıkarılması Hedefleniyor

HLF Yorkshire ve Humber Başkanı David Renwick ise şunları söyledi: “Bradford Katedrali, eski ve ilgi çekici tarihe sahip muazzam bir yapı” dedi. Proje kapsamında, Ulusal Lotarya’nın bağışı ile şu anda sadece anıt niteliğinde olan çanların onarılması ile şehre çan seslerinin erişimi sağlanması garanti edilmekle birlikte aynı zamanda katedral ile ilgili 1. Dünya Savaşı hikayelerinin de açığa çıkarılması hedefleniyor.

Savaş Sırasında Çanlara Mesaj Yazıldı

Katedralin çanlarının ilk olarak 1666 yılında asıldığı ve 1921’de 1.Dünya Savaşın’da ise bir anıt haline geldiği bilinmektedir. Savaş sırasında çanlara savaş ile ilgili mesajlar yazıldığı belirtiliyor. Savaş sırasında mektup yazan askerler sayesinde savaşta olup biteni öğrenen aileler, hayatlarını kaybeden kişiler için minnet duyuyor ve savaşın gidişatı sonucunda nihai zafer kutlamaları yaptıkları anlatılıyor.

Tarihi öneme sahip olan çanların restorasyonu Ağustos ayında başladı  ve Mart 2019 tarihinde ise bitirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi