24 Nisan 2024 Çarşamba

TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar’dan Kilise Ziyareti

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ak Parti İlçe Yönetimi ile birlikte İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesini ziyaret etti.

Milletvekili Karasayar’ı Ortodoks Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur, kilise yönetimi ve bazı cemaat üyeleri kapıda karşıladı.

Ziyarette ilk olarak söz alan Can Teymur, hoş geldiniz konuşması yaparak; “Vekilimizi ve Ak Parti İlçe Yönetimini, kilisemizde bir kez daha ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz gün 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutladık. Bu bayramın her yıl inşallah bu coşku ve heyecanla kutlanmasını diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi, bilhassa 15 Temmuz’da kahramanlık örneği gösteren şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ülkemize kastedilen saldırıyı bertaraf etmiş olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemiz uluslar arası düzeyde ciddi ilerlemeler kat ediyor. Ülkemizin bölgedeki etkin yapısını bazılarını rahatsız ediyor. Askerimize, polisimize kasteden bu terör olaylarını lanetliyorum. Ülkemiz tüm bunların üstesinden gelebilecek güçtedir” şeklinde konuştu.

“Birlikteliğimiz Olduğu Sürece Her Şeyin Üstesinden Geliriz”

Daha sonra söz alan Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da; “Bizler fırsat buldukça sizleri ziyarete geleceğiz, sizleri seviyoruz. Sorunlarınız varsa onları konuşacağız, çözümü konusunda adımlar atacağız. Ülkemizin geleceğiyle alakalı fikirleriniz ve değerlendirmelerinizle ilgili istişarelerde bulunacağız.

Türkiye’miz dünyanın en güzel coğrafyası. Çok güzel doğamız var, yüzyıllardır kardeşçe yaşamış sevgi dolu insanımız var. En büyük gücümüz, sermayemiz halkımız. Birilerinin füzeleri tankları olabilir ama bizlerin kenetlenmesi birlikteliği olduğu sürece her şeyin üstesinden geliriz” şeklinde konuştu.

(SAT-7 Türk / İlyas Edip Terbiyeli-İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi