25 Nisan 2024 Perşembe

Teksaslı Pastör, Geçirdiği Kaza Sonucu Hayatını Kaybetti

Russell Moore ve diğer tanınmış Hristiyan liderler, trafik şeritlerinde duran bir araca yardım etmek isteyen pastör John Powell’ın, başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Pazar günü Güney Baptist Konvansiyonu Etik ve Dini Özgürlük Başkanı Moore, sosyal medya üzerinden Powell’ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Moore, Twitter üzerinden yayınladığı mesajda, ‘‘Bu sabah kelimelerle anlatamayacağım şekilde sarsılmış bir haldeyim ve üzgünüm. Eski öğrencim olan John Powell, aracı duran şoföre yardım ettiği sırada başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti’’ dedi.

Yerel bir haber kaynağına göre, Teksas, New Caney’deki Emmanuel Baptist Kilisesi’nin pastörü Powell ve yanındaki bir kişi, kaza geçiren kamyon şoförüne yardım etmek için durdu. İkisi şoföre yardım ederken, kendilerine doğru yaklaşan kamyoneti gördüler. Polis raporlarına göre, Powell’ın buna rağmen yardım etmeye devam ettiği öğrenildi.

Aracın çarpması sonucu Powell hayatını kaybetti. Aracında yangın çıkan sürücünün ise hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Powell’ı yumuşak huylu ve alçakgönüllü olarak hatırladığını söyleyen Moore, ‘‘Oğullarımın büyüdüklerinde olmasını istediğim kişiydi’’ dedi. 2016 yılında Teksas’ın Hamlin kentinden Houstan’ın kuzeyindeki New Caney’e taşınan Powell, Southern Teoloji Fakültesi’nde ve Louisville’deki Carlisle Avenue Baptist Kilisesi’nde hizmet verdi.

Hristiyan liderler ve birçok pastör, sosyal medya üzerinden üzüntülerini dile getirdi. Pastör Matt Chandler’ın eşi Lauren Chander, ‘‘Yürek sarsıcı bir olay. Değerli Katherine ve çocukları için dua ediyorum’’ dedi. Güney Baptist Teoloji Fakültesi Başkanı Al Mohler ise, ‘‘Ailenin hissettiklerini anlayabilmek imkânsız. Ama John, İsa Mesih’i sevdi. Mesih’i vaaz etti ve O’na güvendi’’ ifadelerinde bulundu.

Nashville’deki Immanuel Kilisesi pastörü Roy Ortlund, ‘‘Russell Moore’un kendinden daha genç birine ‘Seninle gurur duyuyoruz’ demesi ne güçlü bir söz. Hepimiz için büyük kayıp. Tanrı değerli ailesini teselli etsin’’dedi. Orta Batı Baptist Teoloji Fakültesi Başkanı Jason ise, Powell’ı ‘şimdiye kadar tanıdığım en iyi insanlardan biri’ olarak nitelendirdi.

Yazar ve pastör olan Dean Inserra, Powell’ın alçakgönüllü olmasına değinerek, ‘‘Hiçbir zaman tanınır olmayı amaçlamadı. Her zaman aile babası ve yerel kilise pastörü olarak sadakatle çalıştı ve asla yorulmadı’’ dedi. (CP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi