25 Nisan 2024 Perşembe

TeK’ten Süryani Kilisesi’ne Ziyaret

Protestan Kiliseler Derneği Yönetim Kurulu, İstanbul ve Ankara Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin’i İstanbul’da Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi’ndeki makamında ziyaret etti.

Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Süryani Metropolit Yusuf Çetin ve Protestan Kiliseler Derneği yönetim kurulu kiliseler arasında diyalog, birlik konuları ele alınarak kiliseler arasındaki ilişkileri yakınlaştırmanın gerekliliği ele alındı.

İstanbul ve Ankara Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin, Protestan Kiliseler Derneği Yönetim Kurulu üyelerine İstanbul Bakırköy’de inşaatı devam eden Süryani Ortodoks Kilisesi’nin inşaatı hakkında bilgi verdi. Metropolit Çetin, kiliseler arasında yakın bir ilişki olmasını istediğini belirterek, imanlılar arasında birlik olması gerekliliğini Kutsal Kitap’ta da belirtildiğini dile getirdi.

Ziyarette Süryani Kadim Vakfı Genel sekreteri Zeki Demir de hazır bulunurken, Protestan Kiliseler Derneği heyetinde ise Protestan Kiliseler Derneği Dönem Başkanı Pastör Ali Kalkandelen, Genel Sekreter Umut Şahin, Basın Sözcüsü Soner Tufan, Yönetim Kurulu Üyeleri Behnan Konutgan ve Vahan İsaoğlu da yer aldı.

Ziyaretin ardından Protestan Kiliseler Derneği Dönem Başkanı Pastör Ali Kalkandelen, Metropolit Çetin’e günün anısına üzerinde Kutsal Kitap’tan “Çağrınızdan doğan tek bir umuda çağrıldığınız gibi, beden bir, Ruh bir, Rab bir, iman bir, vaftiz bir, her şeyden üstün, her şeyle ve her şeyde olan herkesin Tanrısı ve Babası birdir.” (Efesliler 4:4-6) ayetinin yazılı olduğu plaket sundu.

Protestan Kiliseler Derneği, İstanbul ve Ankara Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin arasındaki en son görüşme 3 yıl önceki “tanışma ziyareti” sırasında olmuştu. (Seyfi Genç)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi