Teolog ve ünlü yazar Tim Keller, 72 yaşında hayatını kaybetti. Redeemer Presbiteryen Kilisesi, Keller’ın artık cennetteki Kurtarıcısı ile teselli bulduğunu duyurdu.
Üç yıldır pankreas kanseriyle mücadele eden Keller, Perşembe günü evine getirilmişti. Kilise tarafından yapılan açıklamada, ‘‘Redeemer Presbiteryen Kilisesi kurucusu olan kıdemli pastör Tim Keller, 72 yaşında hayatını kaybetti. Liderliği, yüreği ve Mesih’e olan sevgisini başkalarıyla paylaşma arzusundan dolayı minnettarız. Varlığını özlemekle beraber, Kurtarıcısı ile sevindiğini biliyoruz. Hepimiz onu özleyeceğiz’’ ifadelerinde bulunuldu.
Pensilvanya’da doğan Keller, üniversitedeyken İsa Mesih’i kabul etti. Teoloji okuduktan sonra Presbiteryen Kilisesi’nde hizmete başladı. Çeşitli kiliselerde hizmet ettikten sonra, New York’un en büyük kiliselerinden biri haline gelen Redeemer’ı kurdu.
Londra Çağdaş Hristiyanlık Enstitüsü’nden Paul Woolley, ‘‘Yaklaşık 25 yıl önce New York’ta bir kiliseye girdiğimi ve şaşırtıcı bir şekilde Kutsal Yazılar ile kültür arasında bağlantı kuran birini gördüğümü hatırlıyorum. Bu benim Tim Keller ile tanışma anımdı. Yaşamı ve hizmeti için minnettarım’’ dedi. Kilise lideri ve yazar olan Ben Lindsay, ‘‘Kudretli bir Tanrı adamını kaybettik. Yazıları ve vaazları son 20 yılda teolojimi şekillendirdi. Huzur içinde uyu, iyi ve sadık hizmetkâr’’ ifadelerinde bulundu.
Redeemer Kilisesi, önümüzdeki haftalarda bir anma töreni düzenleneceğini ve törenin dünya genelinde canlı yayınlanacağını söyledi. (Premier Christian)