18 Nisan 2024 Perşembe

Terör Bir Kez Daha Avrupa’da Can Aldı

İspanya’nın Barcelona kentinde bir minibüs kaldırımda yürüyen yayaları ezdi. 13 kişinin öldüğü saldırıda 100’den fazla kişi de yaralandı. IŞİD’in üstlendiği olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, bu sabah düzenlenen operasyonda olayın 5 zanlısı öldürüldü.

İspanya’nın Barcelona kentinde bir minibüs sürücüsü, turistik bir merkez olan ve geniş yürüme alanıyla bilinen La Ramblas’da aracını kalabalığın üzerine sürdü. Olayda, 13 kişinin öldüğü, 15’i ağır olmak üzere 100’den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Olaydan sonra yaya olarak kaçan şüphelinin, saatler sonra ele geçirildiği, bağlantılı bir başka şüphelinin de gözaltına alındığı ifade ediliyor. IŞİD’in yayın organı Amaq, örgütün, Barcelona saldırısının sorumluluğunu üstlendiğini duyurdu.

Saldırıda kullanılan minibüsün içinde Fas asıllı İspanyol bir kişinin pasaportu bulundu. Polis, adının Driss Oukabir olduğu öne sürülen vatandaşın, saatler sonrasında yakalandığı, olayla bağlantılı bir başka kişinin de gözaltına alındığı duyuruldu.

13 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının hazırlayıcıları oldukları ve benzer bir saldırı girişimine daha hazırlandıkları  belirtilen 5 şüpheli, Katalonya bölgesindeki turist yerleşim yerlerinden  Cambrils’de sabaha karşı çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

Terör saldırılarıyla sarsılan İspanya’da hükümeti, ülkede 3 günlük yas ilan  etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barcelona’daki  terör saldırısıyla ilgili olarak İspanya Kralı 6. Felipe’ye taziye mesajı  gönderdi.

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi