16 Nisan 2024 Salı

”The Chosen” Dizisinin Noel Özel Bölümü Rekor Kırdı

İsa Mesih’i anlatan ilk uzun sezonlu televizyon programı Chosen’ın Noel özel bölümü, 12 saat içinde 1,5 milyon dolarlık satışla Fathom Events’in rekorunu kırdı.

Chosen dizisinden oyuncuların yer aldığı ‘Christmas with The Chosen: The Messengers’, 1 ve 2 Aralık tarihlerinde sinemalarda gösterime girecek. Salı gecesi Dallas Jenkins tarafından canlı yayında biletlerin satışa çıkarılmasından sonra saatler içinde rekor kırıldı.

Chosen dizisinin Baş Yapımcısı Derral Eves, izleyicilerin İsa Mesih’in doğumunu Meryem ve Yusuf’un gözünden sergileyen harika bir deneyimle karşılaşacaklarını söyleyerek, ‘‘Doğuş üzerine belirli şeylere sembolik olarak önem veriyoruz, ancak anlamındaki derinliğe çoğu zaman sahip değiliz. Chosen ile yeni şeyler yapmaya çalışıyoruz ve bazı konularda daha fazla dikkat çekmek için bunu yapmanız gerektiğine inanıyoruz’’ dedi.

Messengers’da Phil Wickham, Maverick City Music, King&Country, Brandon Lake, Bryan ve Katie Torwalt olmak üzere birçok ünlü Hristiyan sanatçıların ve grupların performansları yer alacak. Eves, ‘‘Sadece özel bir bölüm olarak görmüyoruz, daha çok tapınmanın ve bir araya gelmenin bir yolu olarak görüyoruz. İnsanların bu fırsatı arkadaşlarını ve ailelerini bir araya getirmek için nasıl kullandığını görmek eğlenceli olacak’’ dedi.

Messengers’ın yaratıcıları, Noel özel programı aracılığıyla izleyicilerin Kutsal Kitap ile kişisel olarak bağlantı kurmasını umuyor. Eves, bölümün Kutsal Kitaba ve İsa Mesih’in doğumuna odaklanmış olsa da, sadece Hristiyan izleyiciler için yayınlanmadığını söyleyerek, ‘‘Herkesin bu özel bölümün tadını çıkaracağına inanıyorum’’ dedi.

Etkinlik, Chosen’ın ilk kez sinemalarda gösterime girmesini işaret ediyor. Eves, ‘‘Son birkaç yıldır yaşananlardan dolayı sinemalar, koltukları doldurmakta zorlanıyor. Şimdi yeniden bir araya gelmenin zamanının geldiğine inanıyoruz’’ dedi.

Left Behind yazarı Jerry Jenkins’in oğlu Dallas Jenkins tarafından yaratılan Chosen’ın bölümleri 150 milyondan fazla izlendi ve 50’den fazla dile çevrildi. Eves, ‘‘İnsanlar, Hristiyan medyasını gördüklerinde, ön yargılı olabiliyor. Chosen, hükümet baskısını ve birçok tartışmayı tasvir ediyor. Gördüğümüz şey, İsa Mesih’in sınırlarımızı aşmamıza nasıl yardım ettiğidir. İnsanlar, karakterlerde kendini görebilir ve hayatlarıyla ilişki kurabilir. Mücadeleleriyle ve kurtuluşla ilişki kurabilirler ve İsa Mesih’i tanıdıklarında daha derin bir ilişkiye sahip olabilirler’’ dedi.

Zihinsel sağlık sorunlarının arttığı ve salgın nedeniyle insanların cesaretinin kırıldığı bir dönemde, Messengers’ın izleyicilere Doğuş Bayramı’nın neşesini ve Kutsal Kitap’ın umudunu getirmesi için dua eden Eves, ‘‘Daha önce olmadığı kadar hepimiz stresliyiz. Son birkaç yıldır yaşananlardan dolayı zihinsel sağlık sorunlarının arttığını biliyorum. İnsanlar depresyon ve diğer birçok rahatsızlıkla mücadele ediyor. Bu özel bölümü izleyen herkesin umuda sahip olmasını ve umudun kaynağı olan İsa Mesih’in tanımasını çok isterim’’ dedi. (CP)

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

İzmir Azize Helena Cemaati’nin yeni Başpapazı Peder Adrian Baciu Oldu

İzmir Karşıyaka Azize Helena Cemaati'nin yeni Başpapazı Romanyalı Peder Adrian Baciu OFM Conv.’ın görevinin başlangıcı vesilesiyle 14...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi