28 Mart 2024 Perşembe

Toronto’daki Silahlı Saldırıyı IŞİD Üstlendi

Kanada’nın Toronto kentinde meydana gelen silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi. Terör örgütünün yayın organı AMAQ üzerinden yapılan açıklamada, “Saldırganın IŞİD’in bir askeri olduğu” iddia edildi.

Saldırının “koalison ülkelerinin vatandaşlarına karşı” gerçekleştirildiği belirtildi. Terör örgütü saldırıya dair bir kanıt veya başka bir detay açıklamadı.

Toronto’da Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 13 Yaralı

Kanada’nın Toronto kentindeki silahlı saldırıda, saldırgan dahil 2 kişi öldü, 13 kişi de yaralandı.

Toronto’daki silahlı saldırı Danforth ve Logan caddelerinin bulunduğu ve Yunan mahallesi olarak bilinen bölgede yaşandığı belirtilirken polisin verdiği bilgiye göre saldırıda saldırgan dahil 2 kişi öldü, biri çocuk 13 kişi de açılan ateşte vuruldu.

Toronto polis şefi Mark Saunders vurulan bir kadının öldüğünü ayrıca yaralı bir kız çocuğunun durumunun ağır olduğunu söyledi. Bazı yaralıların olay yerinde tedavi edildiği bazılarınınsa yakındaki hastanelere kaldırıldığı açıklandı.

Saldırganla polis arasında çatışma yaşandığı da belirtildi. Saunders saldırganın çatışmada öldürüldüğünü söyledi.

Polis sözcüsü Mark Pugash olayın bir terör saldırısı olup olmadığını söylemek için henüz erken olduğunu açıklarken Toronto polis şefi Saunders, terör ihtimallerin arasında olduğunu ifade etti.

Görgü tanıkları siyah kıyafetler giymiş  beyaz bir erkeğin silahla ateş açtığını söyledi. Bazı görgü tanıkları en az 20 el ateş edildiğini belirtti. CBC News’a konuşan görgü tanığı Jody Steinhauer olay sırasında ailesiyle birlikte bir restoranda olduğunu ve 10-15 kez maytap sesine benzer bir ses duyduğunu söyledi. Görgü tanığı kendilerine restoranın arka tarafına koşmalarının söylendiğini belirterek “İnsanların ön tarafta çığlık attıklarını duyduk” dedi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi