25 Nisan 2024 Perşembe

Trabzon’dan Sonra Ankara’daki Hristiyan Mezarlığı da Tahrip Edildi

Trabzon’dan sonra bu kez de Ankara’da bulunan Ortaköy Mezarlığı’ndaki 19 Hristiyan’a ait mezarlık tahrip edildi. Olayla ilgili 5 genç gözaltına alınırken; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce tahribatın giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Ankara’da bulunan Ortaköy Mezarlığı’ndaki 19 Hıristiyan’a ait mezarlık tahrip edildi.

Mezarlarda ciddi hasarlar meydana gelirken; yaşları 16-17 olduğu belirtilen 5 genç, olayla ilgili gözaltına alındı.

Geçen yıl kaybettiği 17 yaşındaki oğlunun mezarının tahrip edildiğini gören Olga Komshdoğan, “Hangi vicdan böyle bir şeyi kabul edebilir?” diyerek yüzyüze kaldığı manzara karşısında isyan etti.

“Burada benim de oğlum yatıyor. Geçen sene kaybettim, 17 yaşındaydı. Kendisiyle aynı yaşta çocuklar gelip onun mezarını tahrip edebiliyor. Hangi vicdan bunu kabul edebilir?” sözleriyle tepkisini dile getiren Komshdoğan, “Üstelik oğlumun ve Hıristiyanlara ait diğer mezarların tahrip edilip yıkıldığını bizden saklıyorlar. Bir mermerci aracılığıyla bunu öğrenebiliyoruz. İçim ağlıyor” diye konuştu.

Konuyla ilgili harekete geçeceğini de belirten Komshdoğan,“Benim oğlum yaşasaydı böyle bir şey yapmazdı. Daha önce de yapmışlar ve kimse yakalanmamıştı. Yapanların mutlaka cezalandırılmasını istiyorum. Biz de maddi ve manevi tazminat davası açacağız” dedi.

Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bölgede güvenlik önlemleri alınarak tahribatın giderilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Trabzon’da da benzer bir olay yaşanmış; Santa Maria Katolik Kilisesi mezarlığına 18 Ocak’ta defnedilen Zehra Çolak adlı yurttaşın mezarı üzerindeki haç yakılmıştı. (Cumhuriyet)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi