29 Mart 2024 Cuma

“Travma Yaralarını Sarmak” Semineri 3. Kez Düzenlendi

Kitab-ı Mukaddes Şirketi, geçtiğimiz hafta “Travma Yaralarını Sarmak” adlı seminerini yaklaşık 30 kişilik bir toplulukla 3. kez düzenledi. Yurt dışından gelen iki kıdemli baş eğitmen ve Türkiye’den iki yardımcı eğitmen, dört gün boyunca gelen katılımcılara eğitim verdi.

“Travma Yaralarını Sarmak” seminerinin asıl amacı, vatanlarında yaşanan savaşlardan dolayı başka ülkelere göç etmek zorunda kalan mültecilerin yaşadığı travmaları, Kutsal Kitap ışığı altında çözmeleri için yönlendirebilmek olarak belirtilirken aynı zamanda seminerde alınan eğitim sadece mültecilere değil, farklı travmalar yaşamış herkese yardımcı olmayı da sağlıyor.

Harriet Hill, Margaret Hill, Richard Bagge ve Pat Miersma’nın yazdığı Travma Yaralarını Sarmak adlı seminerin kitabı 2004’te yayınlandı. Amerikan Kitab-ı Mukaddes Şirketi, bu eğitimin ne kadar faydalı olduğunu görüp bu projenin yönetimini üstlenerek, “Trauma Healing Institute” adlı bir enstitü kurdu ve kitabın yazarlarından biri olan Harriet Hill, bu kurumun yöneticisi olarak tecrübelerini aktarmaya devam ediyor.

Uygulandığı farklı coğrafyalarda, bu ülkelerin kültürlerine göre güncellenen kitap, 2017 yılında Türkçe olarak yayımlandı. Seminerin sonunda eğitmenler tarafından uygun görülen katılımcılar, bu kitabı kullanarak başkalarına yardım edebilirler. Bunu tecrübe eden kişiler ise eğitimin bir sonraki aşamasına katılmaya hak kazanabilirler.

Amerikan Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nin projeyi sahiplenmesinden bu yana, 100 ülkede, 61 farklı dilde, toplam 4.400 eğitmen yetişti.(SAT-7 TÜRK/DAP)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi