29 Mart 2024 Cuma

Türkiye Ermeni Azınlık Okullarından Yetişenler Dernekleri 23. Bilgi Yarışması Düzenleniyor

23’üncü dernekler arası bilgi yarışması bu yıl, son yarışmayı kazanan Semerciyan Derneği’nde düzenleniyor. 

Türkiye Ermeni Azınlık okullarından yetişenler derneklerinin 22 yıldır düzenlediği, geleneksel hale gelmiş bilgi yarışmasının 23.sü, 2018 yılındaki yarışmayı kazanan Üsküdar Semerciyan Derneği lokalinde düzenleniyor. 

2019 yılında Müteveffa Patrik II. Mesrop’un vefatı nedeni ile yapılmayan yarışma, bu yıl 24 Şubat pazartesi akşamı dernek lokalinde start aldı. Bu yılki yarışmaya ev sahibi Semerciyan’ın  yanı sıra, Aramyan, Bezciyan, Getronagan, Pangaltı Mıhitaryan, Sahakyan ve Tarkmançats dernekleri katılıyor. 

Haftada 2 gün (pzts-perş), 7 Etap 2’şer bölümden 3,5 hafta süren yarışmada, takımlar 6 şar kişilik liste oluşturup 3’er kişi ile yarışıyor. Her bölümde 10’ar sorudan toplamda (3 soru Ermeni dili ve edebiyatından olmak koşulu ile) edebiyat, tarih, spor, bilim, genel kültürün de olduğu 10 kategoriden oluşuyor. 

23 yıldır bu yarışma büyük oruç dönemine denk geliyor. Bunun sebebi ise günümüzde de, başlangıç yıllarındaki amacında olduğu gibi, oruç döneminde ara verilen birçok eğlence faaliyetlerine alternatif olması. 

Son yıllarda olduğu gibi, bu yılki yarışmayı da Ermeni toplumunun tanınmış tiyatro sanatçısı Selin Çavuşoğlu, esprileri ve sıcak tavırları ile, hem izleyicileri hem de yarışmacıları eğlendirerek sunuyor. 

Jüri ve sorular, yarışmayı düzenleyen dernek tarafından oluşturuluyor. Sorular 10 puan değerinde, her ekibin 2 Joker hakkı var, jokerlerini doğru cevaplayan ekip 3. Joker hakkı kazanıyor. 20 puan değerindeki joker sorusunu bilemeyen ekibe -10 puan işleniyor. Yarışmaların son gününde en yüksek puanı alan dernek takımı, gelecek yıl bilgi yarışmasını düzenleme, jüri ve soruları oluşturma hakkı kazanıyor. 

Yarışmanın ödülü ise, şehrin değişik semtlerinden gelen dernek üyeleri ve izleyicilerin bir arada hoşça vakit geçirip, bilgilerini tazelemeleri oluyor. 

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi