20 Nisan 2024 Cumartesi

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Ateşyan’ın Malatya ziyareti

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos atesyan malatyaAram Ateşyan, Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.

Malatya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ateşyan, beraberinde Malatya Hayırsever Ermeniler Derneği (HAYDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sarkis Çizmeci, Yönetim Kurulu üyesi Kevork Özkaragöz ve Malatya Temsilcisi Serdar Boyacı’yla Vali Kamçı’yı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Ateşyan, ziyarette yaptığı konuşmada, ibadethanelerindeki tadilatları yerinde görmek istediğini, bu nedenle Malatya’ya geldiğini belirterek, “Bu vesileyle cemaatimizin üyeleri ile sizleri ziyaret edip hem Malatya’ya Vali olarak atanmanızdan dolayı sizleri tebrik etmek hem de cemaatimize gösterdiğiniz ve göstereceğiniz ilgi, alaka için teşekkür etmek istedim” ifadelerini kullandı.

Malatya’da onarıma alınacak 2 kiliseleri bulunduğunu kaydeden Ateşyan, şöyle devam etti:

“Umarım cemaatimiz zaman içerisinde bu kiliselerden faydalanabilir. Burada 20 aileye yakın cemaatimiz bulunmakta ve bunlar da kardeşlik ve sevgi bağları içerisinde burada kalıcı olarak kalmaktadır. Sizlerden de kiliselerimizin tadilatı konusunda destek ve yardımlarınızı beklemekteyiz.”

Vali Kamçı da Ateşyan ve beraberindekileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Malatya’da 60’a yakın Ermeni vatandaş bulunduğunu kaydeden Kamçı, şunları kaydetti:

“Onlar bizim vatandaşımız. Hiçbir şekilde Malatya’da diğer vatandaşlardan ayrı bir konumda olmaları söz konusu değil, bu şekilde yaşamaya devam edecekler. Bizler Malatya Valiliği olarak Malatya sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimler olarak sizlerin ibadethanelerine gerekli yardımı yapmaya devam edeceğiz. Elimizden geldiğince imkanlar ölçüsünde buna devam edeceğiz. Burada bir kardeşlik olgusu içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Malatyamız o anlamda örnek olacak bir durumdadır diye düşünüyorum ve ziyaretinizden son derece memnun olduğumu belirtmek istiyorum.”

Ateşyan, ziyarette Vali Kamçı’ya Ermenistan’dan getirdiği el işi ağaç oymasını hediye etti. Kamçı da Ateşyan’a Malatya kayısısı ikramında bulundu.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi