25 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye Ermenileri Patrikliği Makamına Bağlı Din Adamları Bir Araya Geldi

Türkiye Ermenileri Patrikliği makamına bağlı din adamları, Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II riyasetinde, 31 Aralık 2021 Cuma günü, Kumkapı Patriklik Merkez Surp Asdvadzadzin Katedrali’nde bir araya gelerek yılın son akşam dualarını hep birlikte okudular.

Rahip Hovagim Serovpyan, Patrik Hazretleri’nin Kutsama yazısını okurken

Tören sonunda Rahip Hovagim Serovpyan’ın okuduğu, Patrik Hazretleri’nin Kutsama yazısı ile, Ruhani Kurul Başkanı Peder Zaven Bıçakçıyan’ın “Kıdem” ünvanı aldığı açıklandı. Ardından Peder Zaven Bıçakçıyan Patrik Kadasetli Sahak II önünde diz çöktü ve Patrik Hazretleri’nin el koyup okuduğu dua ile “Kıdemli Peder Zaven Bıçakçıyan” olarak anılmaya başladı.

Peder Zaven Bıçakçıyan, Patrik Sahak II eliyle “kıdem” ünvanı alırken

Tören, tüm din adamlarının diz çökmüş şekilde söylediği “der voğormya” (merhamet et ya Rab) duası ve Patrik Hazretleri’nin son kutsaması ile son buldu.

Daha sonra din adamları kortej halinde Patrikhanenin kabul salonuna geçtiler. Burada Patrik Hazretleri, din adamlarına yeni yıl mesajını aktardı. 2021 yılının çok zorlu geçtiğine de değinen Patrik Hazretleri, geçtiğimiz yıl içerisinde hayatını kaybeden patriklik makamına bağlı din adamları Kıd.Ped. Minas Cihangülyan ve Başrahip Tatul Anuşyan’ı da andı ve onların ruhu için hep birlikte dua edildi.

2022 yılının Ermeni kilisesi ve toplumu için sağlıklı, huzurlu ve bereketli geçmesini dileyen patrik hazretlerinin son kutsamasının ardından geleneksel anuşabur (aşure) ikramına geçildi, daha sonra yeni yıl tebrikleşmeleri ile toplantı son buldu.

Son olarak din adamları, Noel ağacının etrafında Patrik Hazretleri ile toplu fotoğraf çektirdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi