29 Mart 2024 Cuma

Türkiye Ermenileri Patrikliği, Sosyal Medya Yayınlarına Devam Ediyor

Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi 19 Temmuz Pazar günkü Vartavar Yortusu ile halkın da katılabileceği açık ibadeti beklerken, 2 haftadır kilisenin din görevlisi Rahip Harutyun Damatyan eliyle Kutsal Sunu ayinlerine devam ediyor. 

Türkiye Ermeniler Patriği Kadasetli Sahak II, 12 Temmuz pazar günü de patrikliğin Facebook sayfasından canlı yayın ile vaaz vermeye devam etti.

08 Temmuz Çarşamba günü Patriklik Merkez Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Kilisesi külliyesinde bulunan Vortvots Vorodman Kilisesi’nden Rahip Şınork Donikyan’ın gerçekleştirdiği, patriklik makamına bağlı bazı Rahip, Peder, Diyakon ve okuyucuların da hazır bulunduğu Kutsal Sunu Ayini, 12 Temmuz Pazar günü Türkiye Ermenileri Patrikliğinin Facebook sayfasından yayınlandı. Törenin ardından canlı yayın ile Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. günün vaazını verdi. 

“Dinin Yaşantımızdaki Önemini Keşfedelim”

Kadasetli Patrik Sahak II, Rab İsa Mesih’in ekmek ve balık mucizesi hakkında konuşurken, Rab İsa Mesih’in nasıl bir üzüntüyle ıssız bir yere gitmeyi arzuladığını belitti. 

“Vaftizci Yahya’nın öldürülmesi, İsa’yı ziyadesiyle üzmüş ve O sonrasında yalnız kalmayı tercih etmişti. Yalnız kalmak dendiğinde çoğu insanın aklına gelen, insanlardan uzaklaşmak ve kendi düşünceleriyle baş başa kalmak olarak algılanır. Fakat esasen bizleri insanlardan uzaklaştıran yalnızlık, Tanrı’ya yaklaşmak için bir fırsattır. Bu ortamda düşüncelerimizin eseri olmaktansa, zihnimizi Tanrı’ya açmalı ve O’nun kendisini bizlere açmasını arzulamalıyız. Günümüz dünyasında doğrudur ki birçok yerde din birincil değere sahip değil, fakat bir gerçek de var ki din birçokları için önemli. Özellikle zorluklarda ve sıkıntılarda, elimizi açıp Tanrı’dan yardım istiyoruz. İçinde bulunduğumuz Koronavirüs’lü günler, dinin yaşantımızdaki gerçek önemini keşfetmemiz için iyi bir fırsat. Bunu denemeye ne dersiniz?”

14 Temmuz Salı günü yapılacak Ruhani Kurul toplantısında, 19 Temmuz Pazar günü Vartavar Yortusu ile birlikte Kiliselerin halkla ibadete açılması kararı da netlik kazanacak. 

Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde de, halka kapalı gerçekleştirilen 2. Kutsal Sunu ayini, 12 Temmuz Pazar günü, Kilisenin  Din Görevlisi Rahip Harutyun Damatyan eliyle sunuldu. Halk, sosyal mesafe kurallarına sadık kalarak, törene bahçeden katıldı ve dileyenler mum yakmaya devam etti.

Tören sonunda vaaz veren Rahip Harutyun, “Onların yemeğini siz verin” sözünü açıkladı ve insanlar için hizmet almanın ne denli güzel bir şey olduğunu hatırlattı. Fakat, Rab İsa Mesih’in,  hizmet almak kadar, hizmet etmenin de kıymetli olduğunu öğrettiğini belirtti. Bu bağlamda, halkın sadece hizmet bekleyen konumunda kalmamasını, tam aksine, hizmet ederek kilise yaşantısını katkı sunmasını önerdi.

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Papa Françesko, Mülteci Krizine Değindi

Papa Françesko, Kolombiya, Panama ve Kosta Rika episkoposlarına gönderdiği mektupta, göçmenlere daha fazla pastoral yardım ve destek...

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi