25 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye Ermenileri Patrikliği Sosyal Yardım Komisyonu Toplandı

Türkiye Ermenileri Patrikliği Sosyal Yardım Komisyonu, 28 Eylül Pazartesi günü Kadasetli Sahak II riyasetinde, Patrikhane salonunda toplandı.

Komisyon Başkanı Haçik Canel’in detaylı sunumuyla, Patriklik çatısı altındaki komisyonun; gıda, sağlık, eğitim, hukuk gibi alt komisyonları ve çalışma birimlerinin açıklandığı, yöneticilerinin tanıtıldığı ve saha gönüllülerinin bir araya geldiği toplantı, Kadasetli Patrik Hazretleri’nin duası ve açış konuşmasıyla başladı.

Yardım kampanyasının halkın ve yardımseverlerin haklı saygısını kazandığını belirten Patrik Sahak II, bu saygınlığın da kurulan şeffaf ve denetlenebilir bir sistem sayesinde gerçekleştiğinin önemine dikkat çekti.

Komisyon dışındaki farklı sivil kişi ve kurumların yaptıkları çalışmaların ana çatı altında birleşmesini temenni eden Patrik Sahak II, daha kapsamlı ve güçlü bir sistem için birlik ve dayanışma temennisinde bulundu.

Sunumu takiben söz alan katılımcıların tecrübelerini aktardığı toplantı, Patrik Sahak II’nin tüm gönüllülere teşekkürlerini sunduğu “Sevgiyle iyilik için yola çıkanlar, bu dünyada da öteki dünyada da mükâfatını görecek” sözleriyle tamamlandı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi