20 Nisan 2024 Cumartesi

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin Geleneksel Yeni Yıl Çocuk Şenliği

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin önderliğinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen, Ermeni toplumu ilköğretim okullarının katıldığı “yeni yıl çocuk şenliği” salgın sebebi ile 2 yıl ara verdikten sonra bu yıl tekrar düzenlendi.

 
Patriklik Merkez Surp Asdvadzadzin Katedrali, Ğazaz Harutyun Amira Bezciyan salonunda 02 Ocak 2023 Pazartesi günü düzenlenen şenliğe Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II riyaset etti. Kendisine Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Kıdemli Peder Dırtad Uzunyan, Peder Şirvan Mürzyan, Peder Şahen Uhanyan, Peder Melkon Pınarcıyan eşlik ettiler. 


Her yıl olduğu gibi bu yıl da şenliğe, Ermeni toplumu ilköğretim okullarından öğrenciler, öğretmenleri ve velileri ile birlikte katıldılar. 
Sunuculuğunu Peder Natan Arabyan’ın üstlendiği şenlik, çocukların hep birlikte söylediği “yeni yıl kutlu olsun, Patrik Babamız” şarkısı eşliğinde, Patrik Hazretleri ve din adamlarının salona girişinin ardından yine hep birlikte söylenen Rab’bin duası ile başladı. 


Gösteriler başlamadan Patrik Hazretleri kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında bu şenlikte emeği geçenleri ve katılımcıları takdir etti. Çocuklarla samimi bir sohbette bulundu, onlara öğütler verdi. 
Yaklaşık iki saat süren şenlik süresince, değişik okullardan gelen öğrenciler, şarkılar, şiirler, dans gösterileri sunarak sahne aldılar. Daha sonra okul temsilcileri öğrenciler, Patrik Hazretleri’ne yeni yıl hediyeleri sundular, birlikte fotoğraf çekildiler. 


Gösterilerin ardından, çocukların hep birlikte söylediği “yeni yıl kutlu olsun” şarkısı eşliğinde Noel Baba salona giriş yaptı ve Patrik Hazretleri’nin yanına geldi. Sandalyesini Noel Baba’ya bırakan Patrik Hazretleri “çocuklarımıza güzel hediyeler vermen için onlarla baş başa bırakıyorum” dedi ve çocukların alkışları ile salondan ayrıldı. Bu sırada çocukların ve velilerin Patrik Hazretleri’ne gösterdikleri sevgi ve ilgi dikkat çekiciydi. 
Sonrasında sırayla Noel Baba’nın yanına gelen öğrenciler, onun öğütlerini dinlediler, hediyelerini aldılar ve toplu fotoğraf çekindiler.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi