3 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye Ermenileri Patriklik Makamına Bağlı Kıdemli Peder Antreas Hagopyan Hayata Veda Etti

Ermeni Apostolik Kilisesi’ne 35 yıldır hizmet eden, son dönemde Narlıkapı Surp Hovhannes kilisesinin din görevlisi olan Kıdemli Peder Antreas Hagopyan 76 yaşında, 31 Ocak 2024 Çarşamba günü hayata gözlerini yumdu.

Daha önceleri Feriköy Surp Vartanants, Samatya Surp Kevork, Yeşilköy Surp Isdepanos, Beşiktaş Surp Asdvadzadzin ve Patriklik Merkez Surp Asdvadzadzin Kiliselerinde görev alıp hizmet eden Merhum Kıd. Peder Antreas Hagopyan’ın cenaze töreni münasebetiyle 05 Şubat 2024, Pazartesi, saat 10:30’da Feriköy Surp Vartanants Kilisesi’nde Kutsal Sunu sunulacak. Din adamlarına özel törenin ardından naaşı Şişli Ermeni mezarlığındaki aile kabristanına defnedilecek.

Merhum Kıdemli Peder Antreas Hagopyan’ın Patrikliğin Facebook sayfasında yayınlanan özgeçmişi:

Vaftiz ismiyle Antranik, 1948’de, Nubar Melkon – Annik Çerçyan çiftinin evladı olarak İstanbul’da dünyaya geldi. İlk öğrenimini Feriköy Merametçiyan okulunda aldı. 1974’de Verjin Kalpakyan ile hayatını birleştirdi ve çiftin Nayat ve Nirva adında iki kızları oldu.

Çocuk yaşlarından itibaren kiliseye hizmete adandı. Kiliseyi çok sevdi ve kilisede okunan ilahileri zamanla başarılı bir şekilde öğrendi. İlk olarak Feriköy Kilisesi Vartanants Koro’suna üye oldu, daha sonra Beyoğlu Kilisesi Asoğik korosu üyeliği yaptı, müzik dersleri aldı. 1970-1984 yılları arasında Gomidas Korosu üyeliği yaptı ve koronun yönetim kurulunda görevler üstlendi. İki dönem Kuruçeşme Yerevman Surp Haç Kilisesi vakfı yönetim kurulu üyeliği yaptı. 1984 yılında Feriköy Surp Vartanants Korosu üyeliğine geri döndü.

09 Şubat 1989 yılında Feriköy Surp Vartanants Kilisesi’nde dönemin Patriği Kadasetli Patrik Şınork Kalustyan eli ile Diyakos takdis edildi. 12 Şubat 1989’da ise Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nde yine Kadasetli Patrik Şınork Kalustyan eli ile Antreas ismini alarak, Diran Reisyan ile birlikte “Peder” takdis edildi.

Peder olarak sırasıyla Feriköy, Samatya, Yeşilköy, Beşiktaş, Kumkapı Patriklik Merkez ve son olarak Narlıkapı Kiliselerinde Rab’be hizmet etti.

Kadasetli Patrik Karekin II eli ile Haç takma yetkisi verildi. 1998’de Ruhani Kurul üyeliği görevi verildi. 13 Şubat 2012 yılında Başepiskopos Aram Ateşyan tarafından Kıdemli Peder ünvanını aldı.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi