19 Mart 2024 Salı

Türkiye Ermenileri Patriklik Sekreteryası’ndan İki Duyuru

KİLİSELERİMİZDE İBADETLERE BAŞLANILMASI HAKKINDA DUYURU
    

”Cemaatimiz üyelerinin de bildiği gibi Korona Virüs salgını nedeniyle İstanbul’daki kiliselerimiz 16 Mart 2020 tarihinden itibaren toplu ibadete kapatılmıştır. Bu süre zarfında, sadece mum yakmak veya bireysel dua etmek isteyenler için kiliselerin açık olduğu bildirilmişti. Yine bildiğimiz gibi, yeni önlem ve tedbirlerle atılacak adımlarla, yavaş yavaş normalleşme süresi başlamış bulunmaktadır. Bu yönde Patriklik Makamı resmi süreci takip etmesine ve uzmanların görüşlerini dikkate almasına rağmen, her zaman imanlı kardeşlerimizin sağlığını göz önünde bulundurarak, acele karar vermemek eğilimindedir.

Patriklik Makamı’nın endişelerinin ortadan kalkmasına ve Ruhani Meclis’in 27 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleşecek olan oturumundaki kararları uyarınca şehrimizdeki kiliselerde toplu ibadetler yapılmayacaktır. Törenler ve toplu ibadetler, yeni önlemler kapsamında değerlendirilerek daha sonra kademeli olarak başlayacaktır.

Diğer yandan, kiliselerimizin kapılarının mum yakmak veya bireysel dua etmek isteyenler için açık olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Bu süreçte Patrikliğimiz internet sayfasında, Surp Badarak (Kutsal Sunu) törenleri, canlı olarak yayınlanmaktadır. Sağlığı tehlikeye atan yönelimlerden uzak durmaları için kilisemiz üyelerini bir kez daha temkinli olmaya davet ederken, dua etmeye de devam ediyoruz.
    

PATRİKLİK SEKRETERYASI
    
    

Sahak II’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Temasları     

Kadasetli Patrik Sahak II, Patrik seçiminin akabinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Külliye’de kabulünde kendilerine cemaatin önem arz eden sorunlarını iletmişler ve Sayın Cumhurbaşkanı ivedi çözüm için irade bildirerek gerekli talimatları vermişlerdi.
    

Patrik Sahak II, 22 Mayıs 2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’ye ilettiği bir not ile Korona Salgını süresince ülkenin içinde bulunduğu zor sürecin bir an önce aşılması ve normal sürece dönülmesini dilediklerini belirterek “Bu çetin günlerde yaşadığımız huzuru ve güvenceyi sizin önderliğinizde yürütülen muazzam çabaya ve emeğe borçluyuz” dedi.
    

Sayın Patrik, ayrıca ülkemiz önceliği olan Corona Salgını ertesinde cemaatimiz ile ilgili çözüm bekleyen, özellikle vakıf seçimleri sorununun da önemine işaret ederek. Gerekenin yapılacağına dair inancının tam olduğunu belirtti.
    

Bu önemli sorunların çözümü için konuların Devletimizin en üst makamının zaten gündeminde olduğunu, çözüm için olumlu irade belirtildiğini, bu yönde çalışmaların sürdürüldüğünü belirtir öncelikli sağlık ve normalleşme süreci akabinde bu konuların ele alınarak çözüme ulaşacağına dair inancımızın tam olduğunu Cemaatimize duyururuz.
    

PATRİKLİK SEKRETERYASI


    

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi