29 Mart 2024 Cuma

Türkiye Ermenileri Ruhani Kurul Başkanı Hatay Vakıflıköyü’ne Ziyarette Bulundu

Ruhani Kurul başkanı Başrahip Tatul Anuşyan, Vakıflıköy’ü ziyaret etti ve Pazar günü Kutsal Sunu ayinine riyaset etti. 

31 Temmuz – 03 Ağustos tarihlerinde Vakıflıköy’e özel bir ziyarette bulunan Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Kurul Başkanı Başrahip Tatul Anuşyan, köy halkı ve kilisenin din görevlisi Peder Avedis Tabaşyan tarafından coşkuyla ve sevgiyle karşılandı. 

16 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek Surp Asvadzadzin (Meryem Ana) Yortusu ile ilgili hazırlıklar hakkında bilgi alan Başrahip Anuşyan, köyde açılışı yapılacak Vakıflıköy Müzesi’ni de gezip hakkında bilgiler aldı ve beğenilerini sundu.

02 Ağustos Pazar günü, Vakıflıköy Meryem Ana (Surp Asdvadzadzin) Kilisesi’ndeki Kutsal Sunu ayinini, İskenderun Karasun Manuk ve Vakıflıköy Kilisesi Pederi Avedis Tabaşyan sundu. Ayine Ruhani Kurul Başkanı Başrahip Tatul Anuşyan riyaset etti ve vaaz verdi. Köy halkının ilgi gösterdiği törende, ilahileri köy halkından oluşan kıdemli okuyucular ve okuyucular sundu. 

Tören sonunda, Başrahip Tatul Anuşyan’a yöresel lezzetlerden oluşan bir sofra sunuldu. Yemek boyunca, din görevlisi, okuyucular ve köy halkıyla hoş sohbetler de eden Başrahip Anuşyan, ziyaretinden çok memnun bir şekilde dinlenmeye çekildi. 

Bu arada Türkiye Ermenileri Patrikliği Facebook sayfasından Kutsal Sunu Ayini ve Kadasetli Sahak II’nin vaazlarının yayınlarına devam edildi. 

02 Ağustos Pazar günkü yayında Kutsal Sunu ayinini Kıdemli Peder Krikor Damatyan gerçekleştirirken, Patriklik makamına bağlı bazı Rahipler, Pederler, Diyakonlar ve  okuyucular da hazır bulundular.  

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Ermenice ve Türkçe olmak üzere iki vaaz verdi. Matta 19. Bölümü okuyarak başladığı vaazlarında, evlilik ve boşanma konusu üzerine konuştu.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi