19 Nisan 2024 Cuma

Protestan Kiliseler Derneği: En Büyük Sorumluluk Hükümette!

TeK (Protestan Kiliseler Derneği) son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine bir basın bildirisi yayınladı. Konunun hassasiyetine binaen metni sizlerle doğrudan paylaşıyoruz.

Basın Ve Kamuoyuna,

Gezi protestoları artık tüm yurda yayılan başlangıçtaki beklentilerin farklı alanlara yayıldığı çok geniş çaplı, kontrolü zor bir hareket haline gelmiş, başlangıçtaki amacını aşmıştır.

Gezi Protestosunun son günlerde kontrolsüz bir şekilde büyümesi, Hristiyan vatandaşlar olarak bizi tedirgin etmektedir. Türkiyemiz gün ve gün daha büyük bir karmaşaya sürüklenmekte, huzursuzluk yayılmaktadır. Halkımızın güvenliğinden sorumlu olan emniyet kuvvetleri, sık sık orantısız güç kullanımına başvurmaktadır.

Ancak kanımızca, daha büyük bir sorumluluk hükümet yetkililerimizdedir. Halkımızın talepleri ve hassasiyetleri olduğu son derece aşikardır. Sayın başbakanımız başta olmak üzere tüm hükümet yetkililerinin halkımızın sıkıntılarını samimiyetle dinleyen bir tutum içinde olmalarını temenni ederiz. Hükümetimizi sadece kendi tabanına değil, bütün vatandaşlara karşı sorumlu olduğu bilinciyle, herkesi kucaklayan bir usluba ve yaklaşıma sahip olmaya davet ederiz.

Aynı şekilde, halkımızın her kesimine sağduyu çağrısı yapmak isteriz. Haklı talepler haksız eylemlerle ve şiddetle gölgelenmemelidir. Çevreyi koruma amacıyla başlayan bir etkinlik çevreye zarar veren bir saldırıya dönüşmemelidir. Sosyal medya, gerçek dışı ve tahrik edici haberleri yaymak için kullanılmamalıdır. Kışkırtıcı ve art niyetli insanlara da özellikle dikkat edilmelidir.

Sorumlu Hristiyan vatandaşlar olarak, Rabbimiz İsa Mesih’in büyük sevgisini örnek alarak, ülkemizde esenlik ve barış ortamının sağlanması için içtenlikle dua etmek, partisine ya da ideolojisine bakmadan halkımızın her bireyine yardım elini uzatmak için bizler daima hazırız.

 

Protestan Kiliseler Derneği

4 Haziran 2013

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi