4 Mayıs 2024 Cumartesi

Türkiye Yerel Yöneticilerini Seçti: ‘‘Bu Seçimin Kaybedeni Yok’’

31 Mart Yerel Seçimleri’nde sandıkların kapanmasının ardından oy sayımı çok büyük oranda sona erdi. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, İzmir’de Cemil Tugay, seçimin galibi. Mansur Yavaş Ankara’da, Ekrem İmamoğlu İstanbul’da zafer konuşması yaptı.

Ekrem İmamoğlu yeniden İBB Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Oyların yüzde 50’sini aldı, rakibi Murat Kurum’a yaklaşık 1 milyon oy fark attı. Saraçhane’de yaptığı zafer konuşmasında da  “16 milyon kazandı. 16 milyon İstanbullu kazandı. Kutlu olsun. Bu seçimin kaybedeni yok. Biliyorsuunuz değil mi. Bizim olduğumuz yerde öteki yok. İstanbul’a hayırlı olsun. İstanbul’a, bütün insanlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Seçim sonuçlarını da değerlendiren İBB Başkanı İmamoğlu, “Bizler şunu anladık. Siz istanbul olarak bize dediniz ki İstanbul’da israf dönemi bitti. Temelli kapandı. Tasarruf ve bereket dönemi başladı. İstanbul’da milletin parasının, millete verildiği dönem başladı. Partizanlık bitti. Partizanlık yok. Liyakat var. Adalet var” açıklamasında bulundu.

Mansur Yavaş: Cumhuriyet’in başkenti emin ellerde

Ankara’da, Büyükşehir Belediye Başkanı değişmedi. Mansur Yavaş, ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Yavaş 2019’daki oy oranını 10 puan artırdı.

Yavaş, ”Biz bu seçim sonuçlarını zafer olarak görmüyoruz. Karşımızda düşman yok, hepimiz bu vatanın bu kentin onurlu ferdleriyiz. Rozetimizi çıkarıp 6 milyon Ankaralı’ya, kimseyi ayırmadan hizmet edeceğiz. Emaneti sonuna kadar sahip çıkmaya devam edceğiz Mansur Yavaş Belediyeciğili tescillenmiştir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Cumhuriyetin başkenti emin ellerde” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimin galibi demokrasimizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde umdukları neticeyi alamadıklarını söyledi. Seçimin galibinin Türk demokrasisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sandıklar kapanmış, millet son sözünü söylemiş, kararını vermiştir” dedi. 

AA verilerine göre İstanbul’da

Ekrem İmamoğlu %51,09

Murat Kurum %39,59 oy almış durumda. Sandık açılma oranı %99,98

AA verilerine göre Ankara’da

Mansur Yavaş %60,35

Turgut Altınok %31,69 oy almış durumda. Sandık açılma oranı %99,93

AA verilerine göre İzmir’de

Cemil Tugay % 48,90

Hamza Dağ % 37,07 oy almış durumda. Sandık açılma oranı %99,73

AA verilerine göre Hatay’da

CHP adayı Lütfü Savaş %43,97

Mehmet Öntürk %44,47 oy almış durumda. Sandık açılma oranı %100. Hatay’da CHP seçim sonuçlarına itiraz etti. 

AA verilerine göre Diyarbakır’da

Ayşe Serra Bucak Küçük %64,07

Mehmet Halis Bilden %16,85 oy almış durumda. Sandıkların açılma oranı %99,35

AA verilerine göre Eskişehir’de

Ayşe Ünlüce % 51,02

İdris Nebi Hatipoğlu %37,85 oy almış durumda. Sandık açılma oranı %99,96. 

İstanbul ilçeleri

Üsküdar’da Sinem Dedetaş’ın kazanmasıyla belediye 35 yıl sonra tekrar sosyal demokrat yönetime geçti. Eyüpsultan’da da 4 dönem sonra iktidar seçimi kaybetti. Belediye Başkanlığını Mithat Bülent Özmen kazandı.

Beyoğlu’nda da 35 yıl sonra seçmen tercihini sosyal demokrat adaydan yana kullanarak İnan Güney’di seçti.

Tuzla’da 30 yaşındaki Eren Ali Bingöl kazandı.

Seçime katılım oranındaki düşüş dikkat çekici. Kayıtlı 61 milyon 430 bin seçmenden, 47 milyon 714 bini oy kullandı. Katılım oranı yüzde 78 buçuk oldu. Yaklaşık 13 buçuk milyon seçmen sandığa gitmedi.

(Kaynak: Anadolu Ajansı)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi