19 Mart 2024 Salı

Türkiye’de İlk Koronavirüs Aşısı Bugün Yapıldı

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına karşı ilk aşı Türkiye’de yapıldı. Çin’in geliştirdiği aşı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gönüllülere uygulandı.

Çin’de geliştirilen Kovid-19 aşısının gönüllü uygulaması Brezilya ve Endonezya’da başlatıldı.

Faz 3 aşamasına Türkiye de dahil edildi ve aşının ilk dozu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sağlık çalışanlarına yapıldı.

CNN Türk’ün haberine göre, Çinli firma Sinovac Biotech tarafından geliştirilen aşı, ilk etapta 1200-1300 sağlık personeline yapılacak, 14 gün sonra aynı kişilere bir kez daha uygulanacak ve sonuçları Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile paylaşılacak.

Sonrasında ise gönüllülük esasına göre başvuranlara tekrar bu aşının yapılması planlanıyor. Ağırlıkla kronik hastalığı bulunan 13 bin kişinin aşılanması hedefleniyor.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın Sağlık Bakanlığı çevrelerinden aldığını belirttiği bilgilere göre aşı, Ankara’da Hacettepe, Ankara Hastanesi, ve Şehir Hastanesi’nin de arasında bulunduğu diğer hastanelerde de yapılacak. 

Ayrıca, İstanbul’da Marmara, İstanbul Üniversitesi Tıp fakülteleri ile birlikte özel hastanelerin yanı sıra İzmir, Kayseri, Gaziantep, Malatya’nın da arasında bulunduğu illerde bazı hastaneler merkez olarak belirlendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamada dünyada yapılan bazı çalışmalara Türkiye’nin de dahil olacağını duyurmuş, klinik aşamasında Türkiye’nin aşılama çalışmalarına dahil olacağını söylemişti.

Sağlık Bakanlığı aynı zamanda İngiltere, Almanya ve Rusya’daki çalışmalarla ilgili protokoller de imzalamıştı. (Sputnik)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi