20 Nisan 2024 Cumartesi

Tutuklanan 70 Hristiyan Serbest Bırakıldı

Christian Solidarity Worldwide, Doğu Afrika’nın kuzeyindeki bir Ülke olan Eritre’nin 70 Hristiyanı serbest bıraktığını bildirdi.

Hristiyanlardan altmış dördü herhangi bir suçlamada bulunmadı ve son altısı halka açık yerlerde ibadet ettikleri için hapse atıldı. 1 Şubat’ta, başkent Asmara yakınlarındaki Mai Serwa ve Adi Abeito hapishanelerinden 21 kadın ve 43 erkek mahkum serbest bırakıldı. Mahkumlar, iki ila 12 yıl arasında herhangi bir suçlama veya yargılama olmaksızın tutuldu.

27 Ocak’ta, Eylül 2020’de Asmara’nın güneydoğusundaki Dekemhare’de gözaltına alınan altı kadın mahkum da serbest bırakıldı. Kadınlar sokakta yürürken halk içinde ibadet ettikten sonra tutuklandı. Kameraya kaydedilen bu olay, sosyal medya aracılığıyla yayıldı.

Hareketin memnuniyetle karşılanmasına rağmen, Christian Solidarity Worldwide, bunun uluslararası toplumu, Tigray bölgesinde yürütülen savaştan kurtarmak için dikkat dağıtıcı unsur niteliğinde olabileceğine inanıyor. Tigray, Etiyopya’dan bağımsızlığını ilan etti ve o zamandan beri var olma hakları için mücadele ediyor. Ancak, sadece komşu ülkeleri Etiyopya’ya karşı savaşmıyorlar. Eritre ve Somali, etnik Amhara ordusuna ek olarak Etiyopya ile de ortaklık kurdu.

Tigray yetkililerine göre, birleşik milisler Tigray bölgesinde vatandaşlara saldırıyor ve onları öldürüyor. Yetkili, Ethiopia Hub’da yayınlanan bir röportajda neler olduğunu açıkladı. “Biliyorsunuz, sonuç gerçekleşti – Tigray’i, kelimenin tam anlamıyla hepsini, EPLF’yi, Eritre güçlerini ve Etiyopya güçlerini yok ettiler. Otuz yıldır biriktirdiği tüm serveti resmen yok ettiler ve okulları, klinikleri yaktılar, her evi yağmaladılar. İçeri yerleştiler. Tigray’den Eritre’ye giden kara yolun ötesindeki tüm köylerden köylülerin ürünlerini yağmalamaya başladılar. Ve girdikleri her köyde kimi bulurlarsa öldürüyorlar. Dün bulunduğum köyde – küçük bir köy – 21 kişiyi öldürdüler, bunlardan yedisi o küçük köyün rahipleriydi” dedi.

Christian Headlines, savaşın Etiyopya ve Tigray’ı kasıp kavurması nedeniyle milyonlarca kişinin yardıma ihtiyacı olduğunu daha önce bildirmişti. Ayrıca 700’den fazla Hristiyan, bölgedeki şiddetten saklanmaya çalışırken bir kilisede saldırıya uğradı. Sakinlerin dışarı çıkarıldığı ve öldürüldüğü bildirildi. (CHL)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi