19 Nisan 2024 Cuma

Tutuklanan Etiyopyalı Hristiyanlar için çelişkili açıklamalar

Suudi yetkililer, geçtiğimiz Aralık’ta Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde 6’sı erkek 29’u kadın 35 Etiyopyalı Hristiyanın, bir evde yapılan dua toplantısı sırasında tutuklanmasına ilişkin çelişkili açıklamalarda bulundu.

Mayıs ayında, Suudi büyükelçisine yakın bir kaynaktan alınan bilgilere göre, Etiyopyalı Hristiyanların, başka bir soruşturmanın konusu olan insan kaçakçılığı ile ilgili olarak tutuklandıkları söylendi. Fakat bu açıklama, tutuklanan Hristiyanlara yöneltilen asıl suçlama olan cinsiyet karışımı iddiasıyla tamamen tezatlık oluşturmakta.

AÇIKLAMALAR ÇELİŞKİLİ

Bu olayın ardından kısa bir süre sonra, Suudi Büyükelçiliği temsilcisi Sarah Nizameddin, Etiyopyalı Hristiyanların tutuklanma nedeninin çalışma izinleri ile ilgili olduğunu söyledi. Bunun üzerine Uluslararası Hristiyan Topluluğu (ICC), 35 tutukluya ait yasal çalışma izinlerini gösteren bir liste sununca, Nizameddin bu sefer Hristiyanların tutuklanma nedenlerinin aslında uyuşturucu ve insan ticareti yapmaları olduğunu söyledi.

Sonuç olarak 21 Mayıs 2012 tarihinde toplanan Meclis üyeleri ve Suudi Arabistan hükümeti temsilcileri , Etiyopyalı 35 hıristiyanın vize sorunları ve ayrıca kaçakçılık şebekesine karışmaları iddiaları sebebiyle tutuklandıklarını belirtti.

Tutuklanıp hapsedilen Etiyopyalı Hristiyanlardan biri ICC’ye yaptığı bir açıklamada şunları söyledi:

“Neden hala bizleri mahkemeye çıkartmadılar? Neden kanıt sunup bize karşı suçlamalarda bulunmuyorlar? Araplar bizleri hapsederek Hristiyan olduğumuz için bizleri cezalandırmaya çalışıyorlar.” dedi.

ICC avukatlarından Ryan Morgan, “Suudi hükümetinin 6 ay önce 35 tane Hristiyanın bir dua toplantısının ortasında neden tutukladığını açıklayamaması beni şaşkına çeviriyor. İddialar sürekli değişmeye devam ediyor. Orta Doğu’daki yetkililerin, ülkelerindeki Hristiyanların aslında neden tutuklandığı hakkında ABD yetkililerine yalan söylemelerini düşünmek bile çok endişe verici. Bu olayla ilgilenen tüm bireyleri Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ni aramaları ve bu endişe verici olaya ilişkin olarak kaygılarını dile getirmeleri konusunda cesaretlendiriyorum.” dedi. (MÇ)

Kaynak: Worthy News

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi