28 Mart 2024 Perşembe

Tutuklanan Hristiyanlar Mahkumlara İsa Mesih’i Anlattı

Hindistan’da tutuklanan Hristiyanlar, mahkumların iman etmelerini sağladı.

Hindistan’ın Jharkhand eyaletinde, hasta bir kadın için dua etmek ile suçlanan altı Hristiyan, bir ay hapiste kaldı. Bu süreç içerisinde müjdeyi mahkumlar ile paylaşmaya devam ettiler. Bir ayın sonunda, diğer mahkumlar da İsa Mesih’i tanıyıp iman ettiler.

16 Eylül’de Gosra köyünde, altı Hristiyan Hindu bir adamın hasta eşini dua etmek üzere ziyarete giderken aşırılık gruplarının saldırısına uğradılar. Polislerin olay yerine gelmesi sonucunda ise Hristiyanlar bir ay hapse kapatıldı.

Polisler, saldıran yerliler yerine, Hindulara hakaret etmek ve “mezhepler arası nefreti teşvik etmek” suçuyla Hristiyanları göz altına aldılar.  Hindistan’da söz konusu bu iki suçlama üç yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor. Olay yerine gelen polis ekipleri, altı Hristiyanı tutuklamakla kalmayıp 25 yaşındaki Magee Sajjana ve 20 yaşındaki Magee Callander’i ağır şekilde dövdükleri belirtildi.

Tutuklanan Hristiyanlardan biri: “Bize konuşma fırsatı tanımadılar. Eğer bize sorsaydılar, tam olarak neler olduğunu açıklayabilirdik fakat hiçbir şey yapmamıza izin vermediler. Bunun yerine, Calender Maji adlı arkadaşımızın yüzüne tekme attılar” dedi. Carquette, kefaletle serbest bırakılmadan önce bir ay boyunca hapishanede kaldıklarını açıkladı. Carquette, ‘’İncil’i ilçe cezaevindeki diğer mahkumlar ile de paylaştık. Birçok kişi Mesih’i tanıdı ve iman etti. Rab’in bizi planında kullandığını hissettik ve mutlu olduk. ‘’ dedi.

Hristiyanlar, tutuklanmalarına rağmen Hindu adamın hasta karısı için dua etmeyi bırakmadıklarını, dualarını hapisteki mahkumlarla birlikte devam ettirdiklerini söylüyorlar.

Olay sırasında tutuklanan tek kadın Kumari, bir kadın hapishanesine gönderildiğini anlattı.

Gosra köyünde tutuklanan altı Hristiyan, zulümlerinde yalnız değiller. Open Doors USA 2017 Dünya İzleme Listesine göre Hindistan, Hristiyanlara zulüm sıralamasında dünyada 15. sırada yer alıyor.(Olga Daşcinscaia/CNLNEWS)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi