29 Mart 2024 Cuma

Tutuklanan Pastör, Müjde’yi Polislerle Paylaştı

Kanadalı pastör ,COVID-19 sağlık kısıtlamalarını ihlal ederek ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle tutuklandı. Bir ay içinde iki pastör, yıl boyunca ise üç pastör ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle polisler tarafından gözaltına alındı.

Kilise hizmetlerini en fazla 15 kişiyle sınırlayan sağlık kısıtlamalarını ihlal ettiği için tutuklanan Alberta, Calgary’deki Fairview Baptist Kilisesi pastörü Tim Stephens, polis aracına bindirilmeden önce eşi ve çocuklarına sarıldı. 

Stephens, COVID-19’un ciddi bir sağlık sorunu olduğunu kabul etti, ancak mental sağlık ve intihar sorunlarına dikkat çekerek tedavi yönteminin hastalıktan daha kötü olmaması gerektiğini savundu. Pastör, ‘‘Kilisenin 15 kişiyle sınırlandırılması kilisenin toplanmasını kısıtlıyor. Bu durum Tanrı’nın iradesine ve ibadet etmek isteyenlerin vicdanına aykırı’’ dedi.

Rebel News’den Adam Soos, Pazar günkü videoda Stephens’ın geçen hafta tutuklanan pastör Artur Pawlowski’ye benzemediğini söyleyerek, ‘‘Stephens, ibadet sırasında cemaatine liderlik eden sessiz ve içine kapanık bir adam’’ dedi.

Kilise, Kanada’daki Evanjelik Baptist Kiliseler Birliği’ne (Fellowship of Evangelical Baptist Churches) bağlı. 

Calgary polisi, ‘‘Pastör uyarıları kabul etti, ancak sosyal mesafe, maske ve kapasite sınırlaması kurallarını göz ardı ederek hizmetine devam etmeyi seçti’’ dedi. 

Stephens’ın eşi Raquel Pazar günü Twitter üzerinden yayınladığı mesajda çocuklarının çok üzgün olduğunu söyleyerek, ‘‘Eşim her zamanki gibi sakin ve Tanrı’nın adı uğruna bu muameleye maruz kaldığı için seviniyor. Müjde’yi kendini tutuklayan polislerle paylaşabildi. Kendi özgürlüğü ve kilisenin özgürlüğü için dua etmenizi istedi’’ dedi.

Raquel Stephens, eşinin çocuklar için yazdığı bir mektubu yayınladı. Pastör, mektubunda, ‘‘Kilise olarak toplanmamız ve hayatlarımızı Mesih’te özgürce yaşamamız gerektiğine inandığım için tutuklandım’’ ifadelerinde bulundu.(CHL) 

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi