18 Nisan 2024 Perşembe

U2’nun Kürtajı Destekleyen Açıklaması Hristiyan Hayranlarını Üzdü!

İrlandalı grup U2, şarkılarından ve baş solisti Bono’nun inanç beyanından dolayı dünyanın dört bir yanındaki Hristiyanlardan hayranlar kazanmıştı.  Ancak aynı hayranların bazıları, grubun İrlanda’da yasallaştırılmış kürtajı desteklemesine üzüldüğünü belirtti.

İrlandalı seçmenler, 1983’te onaylanan ve doğmamış çocukla anneye eşit haklar veren Sekizinci Değişikliği bozarak Anayasa’da yeni bir değişiklik getirecek bir referanduma oy vermek için 25 Mayıs’ta sandıklara gitti. Sekizinci Değişiklik esasen şöyle belirtiliyor, “Devlet, annenin yaşama ilişkin eşit haklarına da saygı göstererek doğmamış çocuğun yaşam hakkını kabul eder. Devlet mümkün olduğu ölçüde kendi yasalarında bu hakları savunmayı ve haklı göstermeyi garanti eder.’’ Sandıktan çıkan karar ise ülkede uygulanan kürtaj yasağının kaldırılması yönünde oldu. İrlanda Referandum Komisyonu’nun yaptığı açıklamaya göre, kürtajın kaldırılmasını destekleyenler yüzde 64.13 ile ‘evet’ oyu verdi.

Grubun resmi Twitter hesabı, Sekizinci Değişikliğin yürürlükten kaldırılması için bir ”Tweet” attı. Tweet, takipçileri “25 Mayıs’ta Oylamaya” teşvik ederken aynı zamanda hareket serbestliğinin logosu da grup sayfasında paylaşıldı.

Grubun bir hayranı, “Sen bir ‘Hristiyan’ grubu olduğunu söylüyorsun o zaman nasıl kürtajın Tanrı’yı onurlandıracağını düşünürsün? Biliyor musunuz onurlandırmıyor! 1. KOR. 10:31,” diye yazdı. Başka bir fan şöyle yazdı, “Bu kalbimi kırdı. 20 yıl boyunca sizi sevdim ve takip ettim. Sizi hala seviyorum ama bu yolda takip edemiyorum. Gelecek şovlara aldığım biletler kullanılmayacak.”

2013 yılında, U2’nun baş solisti Bono, Focus On The Family (Aile’ye Odaklanma) isimli bir Hristiyan organizasyonuna verdiği bir ropörtajda ünlü Hristiyan yazar C.S. Lewis’den alıntı yaparak:

“İsa seni kancadan atmıyor. Kutsal Yazılar bu kadar kolay çekilmemize izin vermiyor… İnsanlar ’İyi öğretmen’,’ Peygamber’, ’Gerçekten iyi adam’ derken İsa’nın kendisi hakkında düşündüğü bu değil. Bu yüzden bir meydan okuma ile karşı karşıyasınız. Ya İsa’nın kendi söylediğine ya da O’nun bir saçmalık olduğuna inanacaksınız. Bunun üzerine bir seçim yapmak zorundasınız ve İsa’nın, Tanrı’nın Oğlu olduğunu biliyorsunuz.

İrlanda’da 2012 yılında 31 yaşındaki Savita Halappanavar geçirdiği sorunlu hamilelik nedeniyle kürtaj talebinde bulunmuş ancak genç kadının talebi reddedilmişti. Kadının vefat etmesi sonucunda ülkede tartışmalar başlamış ve sorunlu hamilelikler için kürtaja izin verilmişti.(CHL)

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Sevgi Şehidi: Savaşın Parçaladığı Suriye’de Hollandalı Pederin Fedakarlığı

Hollandalı Peder Frans van der Lugt, Mesih'in "Birbirinizi benim sizi sevdiğim gibi sevin" buyruğunu somutlaştırdı. Çarmıh Yolu'nda...

Somali’de 6 Hristiyan Katledildi

Somali'de 29 Mart'ta El-Şebab militanları, Müjde'yi (Tanrı Sözü) duyurduğu gerekçesiyle altı Kenyalı tüccarı öldürdüğünü duyurdu. Christian Today'in ulaştığı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi